Sindromul Ierusalim: Cum "se transforma" oamenii in Iisus Hristos?

Marti, 05 Iunie 2012, ora 23:44
10048 citiri
Sindromul Ierusalim: Cum "se transforma" oamenii in Iisus Hristos?
Foto: io9

Unii oameni care viziteaza Israelul sunt atinsi de o boala, care are originile in religie si are legatura cu venirea Mantuitorului. Enigmatica afectiune denumita sindromul Ierusalim se manifesta prin "transformarea" persoanei in Iisus Hristos.

Sindromul Ierusalim este un fenomen destul de cunoscut, potrivit io9. Acesta se intampla atunci cand oameni normali devin brusc siguri ca il reprezinta pe "cel ales", de multe ori in timpul unei vizite la Ierusalim. Dar acolo exista cu adevarat specialisti in acest domeniu medical special.

In Ierusalim, nu este neobisnuit sa fii abordat de catre cineva, care are o barba lunga si un zambet fericit, ce se pretinde ca este Domnul tau si Mantuitorul.

De fapt, se intampla aproximativ de o suta de ori pe an, atat de des astfel ca unii proprietari de hoteluri stiu exact ce se intampla si pe cine sa contacteze pentru a rezolva problema.

Unii dintre ei cred ca sunt mesageri ai lui Mesia. Altii, pe de alta parte, sunt convinsi ca ei insisi sunt de fapt Iisus, la a doua venire. Oamenii stau in strada si predica sau se roaga ore in sir, fara oprire.

Lucrurile incep sa fie mult mai mai ingrijoratoare atunci cand oamenii pretind ca aud vocea lui Dumnezeu, spunandu-le sa faca lucruri distructive. A existat un caz de incendiere comis de cineva, care suferea de sindromul Ierusalim, in anii '60.

Tratarea pacientilor cu sindromul Ierusalim

Oamenii loviti de sindromul Ierusalim se opresc din rugaciune sau din predica doar dupa ce sunt epuizati fizic. Cand se intampla acest lucru, ei sunt luati si dusi intr-una din institutiile infiintate special pentru a trata persoanele cu acest sindrom.

Nu este surpinzator, dar unele tratamente pentru aceasta afectiune s-au dovedit a fi neadecvate. De atunci, au fost gasite mai multe strategii utile.

Unele persoane care sunt atinse de acest sindrom au avut antecedente ale unor boli psihice. Alteori, pacientilor li se administreaza tranchilizante usoare sau antipsihotice, pana cand acestia isi revin.

De multe ori, acesti oameni au nevoie sa stea ceva timp departe de Ierusalim. Unii pacienti au nevoie de o luna de tratament, departe de oras, intr-un spital. Majoritatea acestor oameni isi revin, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Acest lucru ne face sa intelegem de ce boala se numeste sindromul Ierusalim. Dar mania religioasa se poate intampla oriunde in lume.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#boala sindromul Ierusalim, #persoana devine Iisus Hristos, #cel ales viitorul Mesia, #a doua venire Iisus Hristos, #mesageri Mesia Iisus , #boli