Sindromul oboselii cronice - simptome, cauza si remedii

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 13:24
20395 citiri
Sindromul oboselii cronice - simptome, cauza si remedii
Foto: Whyamisotired

Sindromul oboselii cronice este o boala ce afecteaza creierul si nu numai. Din cauza acestuia nu o sa mai poti da randament in nimic si risti sa ai parte de multe esecuri. Afla in continuare ce este, cum se manifesta si cum poti trata aceasta afectiune.

Simptomele acestui sindrom includ oboseala coplesitoare, ce nu poate fi rezolvata numai prin somn, tulburari de concentrare sau memorie, dureri in gat, dureri musculare, ganglioni limfatici in gat si sub brat, dureri articulare, dureri de cap neobisnuite, o stare de rau generala, balonare, diaree, frisoane, transpiratii nocturne, ameteli sau greata, arata Digherbs.

De asemenea, persoana in cauza mai poate avea ameteli, tuse cronica, tulburari vizuale, alergii, palpitatii si dureri de ochi.

Nu se cunoaste o cauza clara a acestei afectiuni, insa se pare ca sunt mai multi factori declansatori: infectiile virale, disfunctiile imunitare, dezechilibrele hormonale, stresul si deficientele nutritive. De exemplu, atunci cand muncesti in ture, organismul nu se poate adapta schimbarilor dese si atunci ajungi intr-o situatie delicata.

Pentru a te asigura ca nu ajungi intr-o astfel de situatie, poti apela la diferite remedii din plante pentru ca acestea pot stimula sistemul imunitar si detoxifia organismul, ajutandu-l sa lupte cu factorii declansatori.

Vezi in continuare ce poti consuma pentru a te asigura ca nu o sa ajungi sa ai sindromul oboselii cronice.

Ginsengul este folosit de secole pentru sporirea energiei si pentru a lupta cu oboseala. Ai grija ca aceasta planta este foarte puternica si trebuie utilizata cu prudenta, mai ales atunci cand ai hipertensiune arteriala, boli cronice sau hipoglicemie.

Echinaceea lupta cu infectiile si protejeaza celulele de invadarea virusurilor si bacteriilor, intarind sistemul imunitar.

Zavacusta ajuta sistemul imunitar si la producerea celulelor albe din sange. Totusi, ai grija sa nu o folosesti cand ai febra.

Din radacina de brustura, trifoi rosu si papadie se face un ceai care ajuta la purificarea sangelui si care ajuta sistemul imunitar.

Gheara pisicii este o planta anti-inflamatare ce stimuleaza sistemul imunitar.

Si aromoterapia poate fi o varianta destul de buna pentru a te feri de aceasta afectiuni. Fa o baie relaxanta sau un masaj si sigur vei reusi sa te simti mai bine. Uleiurile esentiale de muscata, levantica, portocale, trandafiri sau menta sunt cele mai bune.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sindromul oboselii cronice, #oboseala remedii naturale , #boli