Spune-mi ce culoare are parul tau ca sa-ti spun la ce boli esti vulnerabila

Vineri, 14 Mai 2010, ora 07:00
12673 citiri
Spune-mi ce culoare are parul tau ca sa-ti spun la ce boli esti vulnerabila

Oricat ar parea de ciudat, culoarea parului tau, data si de gene, iti tradeaza vulnerabilitatile, mai ales din punct de vedere al sanatatii. Astfel, blondele au ochii si pielea sensibile, brunetele se lupta adesea cu dependenta de nicotina, iar roscatele risca sa sufere de Parkinson.

Women's Health a revizuit mai multe studii stiintifice din ultima perioada si a stat de vorba cu nenumarati specialisti, intocmind o lista a sensibilitatilor in functie de culoarea parului.

Daca esti blonda

Femeile sunt mai sensibile la degenerarea maculara, o afectiune a ochilor ce poate duce la orbire, iar blondele au cel mai mare grad de risc, explica Svetlana Kogan, specialist de peste Ocean.

O dieta bogata in compusi naturali precum luteina si zeaxantina, care se gasesc in spanac si mazare, te va feri de aceasta boala. Incearca sa mananci macar o portie de legume verzi zilnic.

Melanina este cea care da culoare pielii si te apara de actiunea nociva a razelor ultraviolete. Pentru ca, in cazul blondelor, acesta este mai putina, pielea - si mai ales scalpul - sunt mai expuse unor boli precum cancerul de piele, explica dermatologul Joel Schlessinger, motiv pentru care blondele nu ar trebui sa iasa din casa fara sa-si fi aplicat o crema cu ecran solar, neaparat cu SPH 30. Capul este obligatoriu sa fie protejat.

Daca esti bruneta

Ar trebui sa stii ca femeile care au parul brunet au si o podoaba capilara mai putin deasa. De altfel, in cazul brunetelor se observa cel mai bine cand le cade parul. Poti evita asta alimentandu-te corespunzator, avand grija sa nu ai deficiente la capitolul fier. Ai nevoie de 18 miligrame zilnic.

Culoarea coamei tale este rezultatul melaninei din belsug, care, in schimb, predispune la dependenta de nicotina. Melanina face ca ficatul sa nu metabolizeze repede nicotina, iar cu cat aceasta sta mai mult in organism, cu atat da mai multa dependenta.

Studiile pe animale au aratat ca Vitamina C ajuta ficatul sa functioneze corespunzator, asa ca ia-ti 75 de miligrame din acest nutrient zilnic dintr-o jumatate de ardei gras sau gogosar sau dintr-o portocala de marime medie.

Si nu, nu e adevarat ca barbatii prefera blondele. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Florida, cel putin cand vine vorba despre relatii de durata, stabile, barbatii prefera brunetele. Sondajul care a presupus interogarea a 3.000 de persoane a aratat ca barbatii le gasesc mai de nadejde, preferand sa aiba de-a face cu ele pe termen lung.

Daca esti roscata

Daca faci parte din grupul exclusivist al roscatelor, probabil stii ca esti mai rezistenta la anestezic. Din cauza unei mutatii genetice mostenite, esti mai rezistenta atat la anestezia locala, cat si la cea generala, explica Daniel Sessler, anestezist la Clinica Cleveland. De fapt, practica arata ca roscatele au nevoie de cu 20% mai mult anestezic.

Ar trebui, de asemenea, sa faci tot posibilul sa te feresti de Parkinson. Un studiu recent realizat la Harvard a aratat ca roscatele prezinta un risc cu 90% mai mare decat restul femeilor de a fi diagnosticate cu aceasta boala. De ce asa o nedreptate? Din cauza aceleaiasi mutatii genetice.

Vestea buna e ca acidul folic pare sa incetineasca evolutia bolii, asa ca ia-ti doza zilnica de 400 de micrograme, chiar mai mult daca astepti un copil. Multivitaminele contin de obicei intreaga doza zilnica recomandata de acid folic de care femeile au nevoie.

Iar daca nu astepti un copil, fa-ti stocul de prezervative. Stii stereotipul conform caruia roscatele au parte de multa actiune la orizontala? Un studiu a aratat ca e pura realitate. Iar daca in cazul tau lucrurile nu se confirma, cine stie, poate lucrurile se vor schimba intr-o zi, pentru ca, in final, tindem sa fim asa cum lumea se asteapta de la noi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#culoare par boli, #boli blonde, #brunete probleme sanatate, #roscate risc boala, #roscate sex , #boli