Strugurii combat starile depresive specifice toamnei

Sambata, 27 August 2011, ora 20:54
6273 citiri
Strugurii combat starile depresive specifice toamnei

Daca iei in mana un ciorchine de struguri si-l privesti cu mai multa atentie, vei observa ca are forma unei inimi, iar boabele nu sunt altceva decat celulele sangelui. Este lesne de observat ca intre forma acestui fruct si calitatile sale exista o stransa legatura, strugurele fiind cel care revitalizeaza inima si sangele.

Strugurii au in compozitia lor proteine si grasimi vegetale, elemente precum glucoza, levuloza, tanini, flavone, saponine, acid citric si tartric, provitamina A, vitamina C si K, si minerale esentiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul si seleniul. Complexul de vitamine B bine reprezentat in compozitia sa, ii confera strugurelui virtuti calmante, sedative si usor hipnotice.

In coaja strugurelui negru, de fapt o culoare intermediara, intre indogo si negru si visiniul cel mai inchis, intra resveratrolul, un antioxidant puternic, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi si previne oxidarea celulara, principala cauza a imbatranirii premature. Trebuie stiut ca strugurii albi contin o cantitate mult mai mica de antioxidanti decat cei rosii sau negri.

Compozitia extrem de bogata face din strugure un medicament natural ideal pentru combaterea afectiunilor articulare, osoase si renale. Strugurele este un aliment-medicament care se recomanda in tratarea unor afectiuni precum reumatismul, guta, bolile de piele, dar si in ulcer sau in curele de slabire.

Cura de struguri poate ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism dar si in curele de slabire. Trebuie stiut ca doua treimi din greutatea unui strugure este apa. Pentru a beneficia de nutrientii din compozitie, strugurii se mananca intregi, cu tot cu pielita si seminte. Strugurii nu numai ca hranesc organismul dar pot sa si imbunatateasca starea generala de sanatate.

Cura de struguri se poate face mancand numai struguri doua zile pe saptamana sau mancand in fiecare zi, pe langa alte alimente, macar o jumatate de kilogram de struguri.

Pe langa detoxifierea organismului, strugurii pot fi folositi si pentru tratarea sau prevenirea unor boli. Datorita continutului de resveratrol din compozitie, strugurii sunt eficienti atat in prevenirea maladiei Alzheimer, cat si in incetinirea evolutiei in cazul persoanelor care deja sufera de aceasta boala.

Persoanele care sufera de constipatie sa manance struguri, indifferent de culoare, dimineata, pe stomacul gol, acestia fiind considerati fructele cu cel mai puternic efect laxativ. Studiile arata ca strugurii negri contin substante cu efect antibacterian, putand combate chiar si infectiile virale, curele de struguri putand scurta durata unei viroze.

Nutritionistii mai spun ca strugurii au in compozitia lor si triptofan, un precursor al serotoninei, de aceea ii si recomanda ca medicament natural in combaterea starilor depresive specifice toamnei.

Sa avem sanatate!

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#strugurii antioxidanti, #strugurii boli de ochi, #struguri cura de slabire, #strugurii resveratrol , #boli