Tipuri de reumatism si simptomele lor - Ce spune medicul

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 18:02
24502 citiri
Tipuri de reumatism si simptomele lor - Ce spune medicul

Reumatismul este o boala dureroasa ce implica inflamarea articulatiilor sau a muschilor. De cate ori nu ti-ai auzit bunicii ca nu se mai pot misca in voie? Mai grav este, insa, atunci cand si persoanele tinere intalnesc aceleasi probleme, din cauza carora nu mai pot face toate lucrurile pe care si le doresc sau le este afectat chiar serviciul.

Fie din cauza folosirii excesive a articulatiilor respective, fie din cauza unui sistem imnunitar hiperactiv, aceste parti ale organismului sunt atacate si distruse.

Aproape orice articulatie poate sa fie atacata de reumatism, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon. Iata care sunt unele dintre cele mai des intalnite boli reumatice:

Osteoartrita

Cartilajul este un material care apara terminatiile oaselor si permite corpului sa se miste in voie, fara dureri. Daca acesta se toaca, miscarile devin dureroase si limitate.

Osteoartrita apare in cele mai multe dintre cazuri la batranete, in special in zona genunchilor, a soldurilor, a spatelui inferior, a gatului si a degetelor.

Semnele sale sunt durerile articulatiilor, inflamarile, zonele respective se simt mai calde la atingere, devin imobile, muschii se slabesc si confera instabilitate, durere in timpul mersului, greutate de a apuca obiecte, de a te imbraca, de a face lucruri minutioase sau de a te apleca.

Artrita reumatoida

Trei sferturi dintre persoanele cu artrita reumatoida sunt femei, sistemul imunitar al acestora incepand sa atace articulatiile si rezultatele nefaste, precum diformitati vizibile, ramanand permanente.

Simptomele sunt reprezentate de umflaturi si dureri, febra, frisoane, noduli reumatici, o senzatie de imposibilitate de a te misca, de parca intreg organismul ar fi inghetat, in special dimineata.

Spondilita anchilozanta

Aceasta incepe de obicei in mod gradat din zona inferioara a spatelui, limitand miscarile coloanei. Este mai comuna in randul barbatilor tineri si se manifesta printr-o durere gradata a stapelui si chiar a zonei feselor, care usor se transforma intr-un disconfort ce nu te mai lasa sa stai mult tip in picioare.

De asemenea, doare atunci cand persoana se ridica si asaza pe scaun, cand face miscari bruste sau cand sta mult timp pe scaun.

Sindromul Sjogren

Acesta este o boala autoimuna, inflamatoare, putand sa fie combinata cu lupusul sau artrita reumatoida, dar aparand si pe cont propriu. Simptomele includ ochi uscati (glandele resposabile cu lacrimile nu mai functioneaza cum trebuie), iritati si cu senzatie de arsura, gura uscata (glandele salivare nu mai functioneaza nici ele cum trebuie), probleme cu dintii, gingiile, umflarea glandelor parotide de pe lateralul fetei, articulatii dureroase si intepenite.

Pentru a micsora pe cat posibil efectele bolilor reumatice este esential ca persoanele afectate sa faca exercitii fizice in mod regulat, alegand sporturile care nu pun foarte multa presiune asupra articulatiilor, precum inotul. In plus, in afara de medicamentele recomandate de doctori, mai sunt si leacuri naturiste care isi fac efectul in cele mai multe dintre cazuri.

Spre exemplu, oamenii din popor recomanda telina, lamaile, dovleacul si ciresele ca alimente minute in cazul acestei afectiuni.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#reumatism simptome, #reumatism tipuri, #artrita reumatoida simptome, #spondilita anchilozanta simptome, #osteoartrita simptome , #boli