Un virus mortal ameninta lumea: Arabia Saudita, acuzata ca ascunde informatii

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 09:54
7228 citiri
Un virus mortal ameninta lumea: Arabia Saudita, acuzata ca ascunde informatii
Foto: Haaretz

Un virus mortal care se raspandeste cu o viteza record in Arabia Saudita ar putea ajunge in intreaga lume in acest an, cand va avea loc pelerinajul islamic.

Expertii din domeniul sanatatii acuza Arabia Saudita ca ascunde informatii despre izbucnirea acestei epidemii. Ian MacKay, profesor la Centrul de Cercetare al Universitatii din Queensland, a declarat ca in 2014, in doar cateva luni, au fost raportate mai multe cazuri de infectare cu MERS (Sindromul Respirator din Estului Mijlociu) decat in tot anul 2013, conform Haaretz.

In fiecare zi sunt raportate zece cazuri noi de infectare cu virusul MERS, care a fost depistat in urma cu doi ani si a omorat pana in prezent aproape o treime din cei infectati.

O declaratie emisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii confirma faptul ca nu au primit in timp util datele necesare despre extinderea virusului MERS si nu au in prezent numarul exact de victime infectate.

Pentru virusul MERS nu s-a descoperit inca un vaccin si nu exista tratament, dar autoritatile internationale si cele saudite spun ca boala, care s-a manifestat mai intai la camile, nu se transmite cu usurinta intre oameni si poate sa dispara pur si simplu.

Arabia Saudita asteapta un aflux mare de pelerini din intreaga lume in luna iulie, in timpul lunii de post musulmane a Ramadanului, ca apoi, in luna octombrie, sa urmeze pelerinajul anual de la Mecca si Medina, unde sunt, de asemenea, asteptati milioane de oameni.

"Ne-a trebuit peste un an pentru a ajunge la prima suta de oameni infectati cu acest virus iar acum, doar in ultimele doua saptamani, am avut 100 de cazuri", a declarat Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare a bolilor infectioase din Universitatea din Minnesota.

"Se petrece o schimbare majora care nu poate fi asociata cu o mai buna detectare a bolii", a mai spus acesta.

Yemen, Malaezia, Filipine si Grecia au anuntat saptamana trecuta primele cazuri de infectie cu MERS, toate cazurile fiind legate de turisti veniti din zona Arabiei Saudite.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#virus MERS Arabia Saudita, #virus mortal raspandire rapida, #virus mortal Arabia Saudita, #Arabia Saudita acuzatii virus , #boli
Comentarii
Poza ReCe
ReCe
rank 5
Conspirationisti din toate tarile, uniti-va
Poza barabula
barabula
rank 5