Alimente ce se pot transforma in bombe calorice (Galerie foto)

Luni, 27 Iulie 2009, ora 23:45
7553 citiri
Alimente ce se pot transforma in bombe calorice (Galerie foto)
Foto: aolhealth

In zilele noastre, alimentatia ne da cele mai mari batai de cap. Ce este bun nu este sanatos, iar ceea ce este sanatos nu iti place. Mai mult, chiar si unele dintre alimentele despre care stim ca sunt sanatoase si naturale contin foarte multe calorii.

Aol Health iti arata cateva dintre alimentele care se pot transforma foarte usor in bombe calorice.

Sirop de artar

Este adevarat ca este natural si provine dintr-un copac, insa o singura lingrurita contine 100 de calorii. Daca te gandesti ca la o singura clatita folosesti cel putin 5-6 lingurite de sirop de artar, inseamna cel putin 500-600 calorii. Data viitoare cand faci clatite, incearca sa consumi cat mai putin sirop de artar. Daca nu poti sa renunti la gustul minunat, gandeste-te cat de greu vei elimina caloriile.

Cereale amestecate

Suna tentant sa mergi la magazin si sa cumperi o punga de covrigei amestecati cu cereale si bucatele mici de paine. Te-ai gandit vreodata de ce acest amestec este atat de bun cand il cumperi de la supermarket, dar daca le amesteci tu nu au acelasi gust? Asta pentru ca cele cumparate au un strat de unt si multa sare. O mica portie din acest amestec are 150 de calorii.

Vanata

Te simti foarte mandru atunci cand alegi vinete cu parmezan in locul pizzei? Te gandesti ca este mult mai sanatos daca optezi pentru o leguma, nu? Nu te grabi. In momentul in care este prajita, data cu pesmet si branza, vanata nu prea mai poate fi asimilata unei legume, cel putin din punct de vedere caloric. S-a transformat intr-o adevarata bomba calorica.

Mierea

La fel ca siropul de artar, mierea este naturala si foarte buna pentru sanatate. Multi prefera sa indulceasca ceaiul sau cafeaua cu miere. Daca nu stiai, trebuie sa afli ca o singura lingurita de miere contine 64 de calorii.

Ketchup

Ketchup-ul nu este foarte rau pentru organism, insa trebuie sa ai foarte mare grija la cele care au foarte mult zahar in compozitie. O lingurita de ketchup are intre 15 si 25 de calorii.

Tortillas

Tortilla este painea mexicanelor folosita la orice masa. Tortillas sunt foarte gustoase, insa una singura contine 200 de calorii. Chiar daca iti va fi foarte greu sa renunti la gustul acestei paini, incearca macar sa limitezi cantitatea consumata.

Maioneza

Probabil esti constient de faptul ca maioneza iti face rau, insa nu stiai cat de mult. O lingura de maioneza contine 90 de calorii, echivalentul consumului unui mar intreg. Asa ca ar trebui sa stai departe de maioneza, chiar daca o consumi in cantitati mici.

Prajiturile de orez

Chiar daca este recomandata ca fiind foarte buna pentru diete, o prajitura de orez contine 50 de calorii. O prajitura de orez nu iti va face rau, insa daca ai de gand sa mananci toata punga, ar trebui sa te gandesti bine inainte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#alimente bombe calorice, #alimente diete calorii, #calorii alimente organism , #calorii