Alimente cu zero calorii

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 08:22
14802 citiri
Alimente cu zero calorii
Foto: hubpages.com

Poate cel mai strict regim alimentar este acela in care caloriile de la fiecare masa sunt limitate si atent controlate. Tocmai de aceea ai nevoie sa stii care sunt acele alimente care nu mai adauga cateva calorii la meniul tau deja strict, dar care in acelasi timp te satura si iti redau energia si pofta de viata.

Exista fructe si legume care au nevoie de mai multa energie pentru a fi digerate decat cea pe care organismul o va prelua de la ele. Deci pot fi adaugate rapid la dieta ta pentru ca ele nu intra in calculul caloriilor meselor tale. Sunt bogate in minerale si vitamine, dar au zero calorii. Tocmai de aceea se pot transforma usor in secretul energiei tale zilnice, informeaza hubpages.com.

Completeaza lista ta de cumaparaturi cu mere, caise, sparanghel, sfecla, broccoli, morcovi, conopida, afine si castravete.

Pentru un meniu dietetic, specialistii americani sunt de parere ca poti consuma zilnic, fara sa-ti fie teama de kilogramele in plus: usturoi, grefe, pastai, varza (fie acra, fie prospata), praz, laptuci, ceapa, portocale, ananas, spanac, rosii, prune, pepene si boabe de piper.

Fructele pot fi un mic dejun excelent, un desert pe masura, dar pot fi consumate si intre mese. Cafeaua de dimineata poate fi inlocuita cu succes de sucul proaspat de fructe cu pulpa.

Legumele sunt foarte importante pentru un pranz cu zero calorii. Pot fi fierte, calite sau fripte si sunt suficiente la o masa pentru a-ti da senzatia de satietate. Nutritionistii au avertizat insa ca, daca introduci aceste alimente in dieta ta, trebuie sa stii sa diversifici meniul.

Daca vei consuma aceeasi mancare pentru mai multe zile, dupa un timp nu vei mai simti senzatia de satietate. Mai mult, vei simti nevoia sa consumi mult mai mult si nimic nu te va satura.

Pentru a evita acest lucru si a avea in meniu numai alimente cu zero calorii, diversifica meniul in fiecare zi. Chiar daca te-ai obisnuit cu un anumit tip de mancare, este foarte important sa incerci si altceva pentru ca organismul sa nu se obisnuiasca cu un singur sortiment.

Ai ocazia sa fii creativ la fiecare masa, sa incerci combinatii de legume, chiar fructe si branza slaba sau carne de peste, daca simti ca nu te saturi doar din legume. Pachetul pentru pranz poate contine peste de aceasta data sau chiar un ou fiert, dar consumat impreuna cu aceste alimente care contin zero calorii.

Nutritionistii americani nu recomanda aceste fructe si legume numai pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus. Sunt excelente pentru o cura de detoxifiere, iar proprietatile lor nutritive te protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare si cancerului.

Unele dintre ele imbunatatesc functiile vederii, altele sunt foarte importante pentru tenul si parul tau, intaresc unghiile si fac minuni pentru dantura ta sensibila.

Daca nu vrei sa pastrezi un regim pentru a scapa de kilogramele in plus, poti incerca aceasta dieta de zero calorii pentru ca organismul tau sa fie tonic si sa aiba parte de mineralele si vitaminele esentiale pentru el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#zero calorii regim, #mancare fara calorii, #cura slabire calorii , #calorii