Cate calorii au sucurile de fructe si legume

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 09:10
21813 citiri
Cate calorii au sucurile de fructe si legume

Sucurile proaspat stoarse din fructe si legume sunt cat se poate de gustoase, sanatoase, pline de vitamine, racoritoare, hranitoare. Dar, oare, cat de multe calorii au?

Atunci cand le faci acasa poti sa fii convins ca nu sunt pline de coloranti, aditivi, conservanti, zahar si cine stie ce alte substante periculoase. Stii ca fructele si legumele din care au fost stoarse aratau bine, nu erau stricate si erau bine spalate, asa ca iti pui la adapost si sanatatea. Iata care sunt cele mai indicate, potrivit Live Strong:

Fructe: atunci cand vine vorba de alesul fructelor, cel mai bine este sa alegi capsunile, si asta datorita faptului ca ele sunt dulci in mod natural, asa incat nu vei mai fi tentat sa adaugi zahar, au foarte multa zeama, au antioxidanti si nici calorii prea multe.

O cana de suc de capsuni are in jur de 90 de calorii, ceea ce inseamna ca ti poti permite sa bei fara probleme un asemenea suc racoritor. Si murele sunt indicate, desi sunt mai acrisoare. O cana de suc de mure are in jur de 95 de calorii, spre deosebire de cat ar avea o cana de suc de portocale, 112 calorii, sau una cu suc de papaya, 141 de calorii.

Legume: acestea au, in mod normal, mai putine calorii decat fructele. Cele mai slabe sunt verdeturile, 68 de calorii pe cana, castravetii, cu un numar uimitor de 12 calorii pe cana, si rosiile, cu 48 de calorii la o cana de suc.

Daca gustul acestor legume este prea acru pentru preferintele tale, gandeste-te la variante mai dulci, precum morcovii. Ai grija, insa, caci ei au usor mai multe calorii, adica 91 la o cana de suc.

Trebuie sa acorzi o atentie speciala atunci cand alegi storcatorul pe care ai de gand sa-l folosesti, caci multe asemenea aparate nu functioneaza cum trebuie, nu storc bine zeama si mai mult iti cauzeaza frustrari si neplaceri. In plus, pentru a-l ajuta putin, taie fructele si legumele in bucati micute, astfel incat sa fie mai usor de tocat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#suc fructe calorii, #suc legume calorii, #suc proaspat calorii, #suc vegetale calorii , #calorii