Cei mai buni indulcitori

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 20:02
10213 citiri
Cei mai buni indulcitori
Foto: rodale.com

Daca vrei sa renunti la zahar, dar esti dependent de dulciuri, ai solutia de a alege cei mai buni indulcitori. Acestia sunt prietenosi cu organismul, bine tolerati si au, in functie de tipul lor, fie foarte putine calorii, fie mult mai putine decat zaharul.

Din seria celor mai buni indulcitori, stevia este in top. Are calorii, iar derivatele dulci facute din stevie, denumite oficial Truvia (un indulcitor facut in parte din extract de stevia combinat cu zahar din alcool), este folosita in preparatele dietetice si nu numai.

Singura grija este aceea de a folosi extractele naturale, nu pe cele care provin din culturi de plante modificate genetic scrie rodale.com .

Xilitol, sorbitol si eritritol sunt preparate naturale dulci rezultate printr-un proces de fermentare a porumbului sau a trestiei de zahar. Au mai putine calorii decat alti indulcitori, iar gustul dulce este asociat cu o senzatie metolata.

Sunt utile in prevenirea cariilor si daca nu sunt cosumate in exces sunt foarte bune pentru sanatate.

Mierea naturala este fara indoiala unul din cei mai buni si mai sanatosi indulcitori. Are fructoza naturala si, in plus contine enzime si antioxidanti pretiosi. O lingurita cu miere are mai putine calorii decat o lingurita de zahar.

Melasa este pe lista celor mai buni indulcitori. Este bogata in fier, potasiu, calciu. O lingura de melasa are mai mult fier decat 100 de grame de carne rosie.

Melasa este un produs rezidual in procesul de fabricare al zaharului, iar cea mai buna este melasa neagra, care are si cea mai mica valoare calorica, in conditiile in care este foarte bogata in nutrienti. Ideala este melasa care provine din culturile ecologice de sfecla sau trestie de zahar.

Siropul de artar, desi trebuie consumat cu moderatie, este un indulcitor sanatos. Previne bolile de inima si este mai putin caloric decat mierea si melasa.

Siropul de artar contine circa 54 de compusi cu efecte benefice, care previn cancerul, combat inflamatiile si sunt utile in prevenirea diabetului de tip 2.

Singura conditie este aceea de a folosi sirop de artar adevarat nu falsuri, dar siropul de artar natural este scump.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#indulcitori naturali, #indulcitori zahar, #indulcitor sirop artar , #calorii