Dieta japoneza

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 15:41
5418 citiri
Dieta japoneza

Magia alimentatiei de tip japonez sta in putinta acesteia de a imbina toate nutrientele necesare unei sanatati de invidiat cu alimente cu putine calorii, totul prezentat intr-o maniera delicioasa si imbietoare.

Mancarea japoneza concentreaza nutrientii alimentelor in portii reduse ca marime. Principiile de baza sunt simple: mananca mai multe fructe, legume si mai mult peste. Serveste portii mai mici si mananca incet. Adauga in dieta alimente sanatoase si indestulatoare ca tofu si orez.

Portii mici

In Japonia, mancarea este servita pe platouri sau farfurii si castronase separate, si nu pe un singur platou mare, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor de pe glob. Cei care stau la masa servesc din fiecare fel, gustand din tot ce se afla pe masa.

Mult orez

Dieta japoneza include cantitati mari de orez pe tot parcursul zilei, deci la aproape orice masa. De sase ori mai mult orez decat mananca un european. Se serveste in orice moment al zilei, inclusiv la masa de dimineata. Pentru a mari eficienta, incearca sa servesti orezul in maniera in care o fac japonezii, si anume fara ulei sau unt.

Legumele, indispensabile

Legumele stau la baza mancarurilor japoneze. Ardei grasi, mazare, zucchini, laptuci, ceapa, rosii, ardei iuti, salata, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfecla, radacini de lotus, ridichii, ciuperci, napi si legume de apa sunt doar cateva dintre deliciile colorate pe care japonezii le includ cu placere in dieta lor.

Peste... cat cuprinde

Cu cat este mai gras, cu atat mai bine. Japonezii prefera somonul si tonul, insa nu se dau la o parte cand vine vorba despre macrou, sardine sau hering. O sursa ideala si naturala de acizi grasi Omega-3, carnea de peste mentine sanatatea inimii si a circulatiei, si ofera o stare generala de bine.

Soia in loc de carne

Consumate moderat, produsele din soia pot inlocui cu succes carnea din alimentatie. Fie ca alegi sa o manaci sub forma de tofu, ori sub forma de boabe sau uscata, aceasta reprezinta o sursa foarte buna de proteine si nu contine grasimi saturate. Felurile de mancare gatite de japonezi contin soia, iar la o singura masa se pot servi pana la patru feluri care au la baza aceasta leguma.

Desert? Fructe si ceai!

Desertul tipic japonez este salata de fructe. In functie de sezon, ea contine fructe asortate, decojite si maruntite, aranjate foarte apetisant pe un platou. Ei se bucura deseori de deliciile occidentale cum ar fi inghetata si prajiturelele, insa numai in cantitati reduse. Iar, in cadrul oricarei mese, un pahar mare de ceai verde japonez este maniera cea mai buna de a savura un ospat moderat, dar indestulator.

3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă! Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând...
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul este o adevărată minune pentru sănătate. Pe lângă beneficiile sale nutritive uimitoare, acesta este ideal pentru a da jos kilogramele în plus. Acesta conține potasiu, magneziu,...
#dieta, #japoneza, #Orez, #mancare, #legume , #calorii