Formula de calcul a caloriilor in dieta

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 23:58
11822 citiri
Formula de calcul a caloriilor in dieta
foto: arhiva

Cate calorii trebuie sa consumi pentru a slabi? Aceasta este intrebarea de o mie de puncte pentru toti cei care vor sa slabeasca.

Scopul unei diete este acela de a reduce depozitele adipoase, fara a pierde din masa musculara, astfel ca nu in toate dietele se pune accent pe numarul caloriilor, scrie builtlean.com.

Daca vrei sa slabesti, raportul dintre caloriile arse si cele consumate trebuie sa fie negativ. Regula generala spune ca numarul caloriilor arse, in cursul proceselor metabolice normale, in cursul exercitiilor fizice, trebuie sa fie mai mare decat numarul caloriilor ingerate, pentru a scadea in greutate.

Intrebarea care se pune este cum stabilesti care este valoarea caloriilor arse in cursul unei zile. Exact, e dificil de calculat, dar aici vine in ajutor formula minune: GREUTATE CORPORALA X 33 care te duce la valoarea aproximativa caloriilor consumate zilnic. Rotunjeste rezultatul in minus.

Pasul urmator este sa stabilesti care este numarul de calorii zilnice pe care trebuie sa le elimini din alimentatie. Aceasta valoare poate varia de la 500 la 1.000, dar exista riscul deficitului de nutrienti si a unei suparatoare si stresante senzatii de foame. Cea mai buna formula este reducerea aportului caloric cu un procent care sa varieze intre 30 si 35% din valoarea totata a caloriilor arse.

Nutritionistii recomanda ca barbatii sa nu scada aportul caloric sub 1.600, iar femeile sub 1.200, pentru ca se pierde masa musculara si exista riscul ca metabolismul general sa fie dat peste cap, efectele fiind, in final contrare scopului urmarit.

Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#calorii dieta, #alimentatie sanatoasa, #greutate corporala , #calorii