Incredibile alimente cu putine calorii

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 08:01
24725 citiri
Incredibile alimente cu putine calorii

Tii diete dupa diete, incerci sa mananci cat mai putin si mereu rabzi de foame, cand cea mai buna metoda este aceea de a renuta la infometare si a alege sa consumi alimente care iti vor oferi senzatia de satietate fara foarte multe calorii.

Stiind care sunt aceste produse, vei slabi fara prea mare chin, in timp ce corpul tau va beneficia de antioxidanti, proteine si fibre, conform Fitbie.

Telina

Consuma aceasta leguma, caci ea nu este buna doar de dat la rozatoare, asa cum cred iubitorii de animale. In afara de faptul ca este cel mai slab aliment din punct de vedere al caloriilor, are si multi nutrienti (vitamina A, K, potasiu, aid folic), fitochimicale care iti relaxeaza muschii, cresc fluxul sanguin si previn depunerile de pe artere.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are cu siguranta o multime de antioxidanti numiti ECGC, care reduc riscul aparitiei majoritatii formelor de cancer si ajuta la arderea mai rapida a grasimilor. Bea 2-3 cani de ceai verde pe zi si vei arde un plus de 50 de calorii fara vreun efort suplimentar.

Macris de balta

Data viitoare cand comanzi sau iti faci un sandvis sau o salata nu uita de macris, caci are o multime de vitamine, precum A, C si K. Un studiu publicat in Jurnalul American de Medicina arata si faptul ca are antioxidanti care lupta cu cancerul, precum luteina si beta-carotenul. O portie are in jur de 53 de calorii.

Spanacul

Ar trebui sa consumi 15 portii din mancarea preferata a lui Popeye pentru a ajunge la 100 de calorii, atat de slab este acest aliment. In plus, are vitamina K, fosfor, calciu, potasiu, zinc si seleniu, dar si un hormon care ajuta tesuturile sa se repare mai repede in cazul in care sunt afectate, potrivit unor studii efectuate la Universitatea Rutgers.

Kiwi

Kiwi e tot un fel de fruct de padure, insa urias in comparatie cu cele pe care le stii si le incadrezi in aceasta grupa. Abunda in potasiu, vitamina E, dar si in suficienta vitamina C cat sa-ti ajunga pentru o zi intreaga. In plus, fructul contine si o treime din doza zilnica recomandata de vitamina K. Pentru a beneficia de maximum de nutrienti poti incerca sa consumi fructul cu coaja cu tot.

Sfecla

Sfecla ofera un pachet de 16 vitamine pentru niste calorii pe care le poti numara pe degete. In acelasi timp, primesti de 3 ori mai mult decat doza zilnica necesara de vitamina K, jumatate din cea de vitamina A si 16% din vitamina E, despre care studiile arata ca ascute capacitatea de concentrare.

Branza dulce

Branza dulce are de 5 ori mai putine calorii decat orice alt fel de branza si este bogata in vitamine si nutrienti, fiind ideala ca gustare. La 30 de grame de aliment beneficiezi de 3 grame de proteine. Trebuie sa ai grija doar ca cei care o distribuie sa nu adauge sare in ea.

Ardei gras verde

Dintr-un ardei verde vei obtine mai multa vitamina C decat ai primi de la o portocala si doar un sfert din caloriile aferente. Contine si vitamina A si fibre.

Iarba grasa

Aceasta este de obicei considerata o buruiana, dar in alte tari este consumata ca orice alta vegetala, fiind bogata in omega 3 si chiar gustoasa. Cercetatorii spun ca ea are de 10-20 de ori mai multa melatonina - antioxidantul care inhiba cresterea celulelor canceroase - decat oricare alt fruct sau leguma. Te poti gandi la iarba grasa ca la o alternativa ideala pentru salata.

Broccoli

Poti consuma kilograme intregi de legume, insa niciuna nu va fi atat de buna precum broccoli. O portie normala nu va avea mai mult de 100 de calorii, oferindu-ti si vitamina K, care ajuta la o buna functionare a ficatului. Are si vitamina A, C, calciu, acid folic, fier si mai multe proteine decat spanacul.

Ciupercile

Ciupercile mici contin in jur de 2 calorii fiecare, ceea ce inseamna ca poti manca o multime fara teama de a te ingrasa. Cele salbatice sunt bogate in antioxidanti si pot fi gatite in vin rosu, pentru a beneficia si de resvestrarolul din acesta, combinatia imbunatatindu-ti sistemul imunitar.

Dovlecei de vara

Avand doar jumatate din caloriile altor varietati de dovlecei, cei de vara iti ofera vitamina C si B6, care iti tin in cea mai buna forma sistemul imunitar si pe cel nervos. Aceste legume contin si proteine.

Creveti

Crevetii sunt cat se poate de gustosi si au multe proteine. Sunt mai slabi decat pieptul de pui, avand de 4 ori mai putine calorii. Vei primi si vitamina D si acizi grasi omega 3. Trebuie sa ai grija, insa, caci unii creveti ar putea sa contina pesticide.

Ridichile

Aceste legume mici si iuti sunt ideale ca gustare. Poti manca 6 ridichi si primi mai putine calorii decat daca ai consuma 30 de grame de cartofi copti. In plus, ele au vitamina C si iti imbunatatesc digestia.

Varza

In special varza rosie este sanatoasa si nu are deloc multe calorii. In plus, ea contine substante care apara celulele de radicalii liberi care pandesc la tot pasul. Astfel vei fi mai ferit de cancer, dupa cum sustin cercetatorii de la Universitatea Stanford.

Scoicile

Cu mai putin de jumatate din caloriile gasite intr-o bucata de friptura oarecare, scoicile iti ofera 14 grame de proteine la o portie de 30 de grame, vitamina B12 si seleniu.

Conopida

Conopida are elemente anti-cancerigene care iti protejeaza organismul in schimbul a foarte putine calorii, dupa cum afirma oamenii de stiinta de la Universitatea Rutgers.

Sparanghel

Un kilogram de sparanghel, ceea ce inseamna clar mai mult decat ai putea consuma la o masa, are in jur de 200 de calorii. In schimb, este plin de vitamina K si acid folic, acestea aparandu-te de obezitate si de bolile de inima.

Prune

Prunele au mai putini nutrienti decat alte fructe, dar si mult mai putine calorii, cam jumatate din cele ale piersicilor, caiselor sau nectarinelor. Au si antioxidanti, fibre, vitamina A, C si K.

Rosiile

Rosiile reprezinta o sursa buna de licopen, o fitochimicala care protejeaza prostata si ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism, fara ca acestia sa aiba timp sa atace celulele. Gatindu-le vei beneficia de un nivel si mai concentrat de licopen, asa ca sosul de tomate este si el cat se poate de bun si are putine calorii, atat timp cat nu este adaugata foarte multa sare in el.

Platica

Acesta este pestele care are cele mai putine calorii, oferindu-ti in schimb 20 de grame de proteine pe portie, seleniu si vitamina B12. Vei primi si 286 de miligrame de acizi omega 3.

Capsunile

Capsunile sunt pline de antioxidanti, care te protejeaza de cancer. In plus, ele iti intaresc sistemul imunitar si sunt dulci, asa ca iti bucura si papilele gustative. Poti manca un kilogram de capsuni, iar caloriile ingerate vor fi la fel de multe (sau putine) ca dupa ce ai fi mancat o inghetata de vanilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#calorii putine alimente, #calorii putine mancare, #calorii putine sugestii, #mancare calorii, #mancare slaba , #calorii
Comentarii
Poza Hera
Hera
rank 5
de ce INCREDIBILE ?