Moduri simple prin care poti taia din numarul de calorii consumate

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 08:00
12325 citiri
Moduri simple prin care poti taia din numarul de calorii consumate
Foto: colonhelp

Probabil orice persoana care vrea sa slabeasca isi doreste sa faca acest lucru cat mai usor cu putinta. Si, adesea, schimbarile mici si simple pot duce la rezultate mari.

Conform Fitbie, iata cateva strategii care te ajuta sa reduci din numarul de calorii consumate.

1. Inlocuieste cate ceva

Daca inlocuiesti un pahar cu lapte integral cu unul cu lapte degresat economisesti 70 de calorii. De asemenea, o omleta din trei oua inlocuita cu una dintr-un ou si doua albusuri te ajuta sa ajuta sa consumi cu 125 de calorii mai putin. La fel, alege mustar in loc de maioneza la sandvis sau opteaza pentru o salata in loc de cartofi prajiti (vei economisi 300 de calorii).

De asemenea, atunci cand prepari un desert inlocuieste o parte din grasime cu suc de mere. Doua linguri de ulei au 200 de calorii in timp ce patru linguri de suc de mere au doar 40 de calorii. Si nu vei simti o diferenta in ceea ce priveste gustul desertului (e nevoie sa pui o cantitate dubla de suc de mere fata de cea pe care o tai din ulei pentru a compensa, de aceea sunt comparate doua linguri cu patru).

Totodata, inlocuieste cu apa cel putin o parte din sucurile indulcite cu zahar. Doua pahare cu suc (a cate 250 de mililitri) contin aproximativ 200 de calorii.

2. Masoara portiile si foloseste vase mai mici

Doar sa masori o portie (si sa o respecti) te poate ajuta sa renunti la 200 de calorii. Daca mananci dintr-un vas care contine, spre exemplu, doua portii de mancare, pentru ca te-ai obisnuit sa mananci din el, vei consuma cel mai probabil mai multa hrana decat ai nevoie.

De asemenea, nu numai sa masori o portie ajuta, ci si sa folosesti recipiente mai mici - farfurii mai mici, cani mai mici, etc. Persoanele care consumau inghetata din boluri mai mari au mancat mai multa cu 31% decat cele care foloseau boluri mai mici, si ambele grupuri s-au simtit satule.

3. Fa o plimbare la pranz

O plimbare rapida de 15 minute arde aproximativ 100 de calorii si, facuta in timpul pauzei de pranz, iti lasa mai putin timp pentru a manca - deci, probabil, vei consuma mai putine calorii.

4. Mesteca incet

Un studiu a aratat ca femeile care au mestecat de cel putin 20 de ori inainte de a inghiti au consumat cu pana la 70 de calorii mai putin la o masa.

5. Lasa un sfert din mancare pe farfurie cand iesi la restaurant

Portiile de restaurant sunt cu pana la 25% mai mari decat cele normale, astfel ca daca lasi un sfert din mancare pe farfurie poti economisi chiar 500 de calorii.

6. Stai in picioare mai des cand esti la serviciu

Poti arde pana la 500 de calorii pe zi doar prin a alege sa stai in picioare mai mult la serviciu, in loc sa te asezi (daca munca iti permite, desigur). Cateva exercitii fizice la birou, timp de cinci minute, te pot ajuta sa arzi cam 50 de calorii.

7. Foloseste o minge de stabilitate in loc de scaun

Atunci cand poti sa alegi, stai pe o minge de stabilitate in loc de scaun - corpul va sta mai incordat pentru a asigura echilibrul. Poti arde pana la 175 de calorii daca stai pe o astfel de minge patru ore.

8. Evita sa mananci cand te uiti la televizor

Cei care mananca atunci cand privesc la televizor consuma in medie 288 de calorii in plus pe zi fata de cei care atunci cand iau masa nu au si alta activitate care sa le distraga atentia.

9. Incearca sa faci exercitii cardio in pauzele publicitare

Daca ti se pare greu sa faci exercitii fizice timp de o jumatate de ora neintrerupt si vrei si sa nu pierzi o emisiune tv favorita sau un serial preferat, incearca sa faci miscare in timpul pauzelor de publicitate. Ai grija insa sa fie exercitii cardio - cum ar fi sa sari coarda sau sa alergi pe banda.

10. Dormi suficient

Conform studiilor, persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte mananca mai mult, cu pana la 300 de calorii in plus in timpul zilei, deoarece lipsa de somn declanseaza producerea hormonului foamei - grelina.

11. Nu evita treburile gospodaresti

Daca petreci doua ore dand cu aspiratorul si curatand casa de praf poti consuma aproximativ 400 de calorii.

12. Danseaza

Multe persoane nu fac miscare deoarece nu fac exercitii fizice cu placere, li se pare o corvoada. Insa, cea mai mare parte din aceste persoane uita ca si dansul este o forma de miscare si una mult mai placuta. Poti chiar sa dansezi cu partenerul ori cu un prieten. O ora de dans te poate ajuta sa arzi in jur de 440 de calorii.

13. Fa o plimbare cu bicicleta sau implica-te in mici competitii sportive

De asemenea, un alt mod placut de a face miscare este sa te plimbi cu bicicleta (o ora de mers pe bicicleta in ritm usor arde cam 270 de calorii) sau sa te implici in diverse competitii sportive (intrecerea te face sa depui mai mult efort).

Totodata, chiar daca esti foarte ocupat, macar 15 minute pe zi iti poti "rupe" pentru a face orice fel de exercitiu fizic.

Alimentul minune care te ajută să slăbești fără efort până la 3 kilograme pe lună
Alimentul minune care te ajută să slăbești fără efort până la 3 kilograme pe lună
Te lupți de ceva vreme și nu reușești să slăbești? Kilogramele în plus apar cu ușurință, însă este foarte dificil să scapi de ele. Din fericire noile cercetări în domeniu arată...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#slabit, #cum slabesti, #moduri simple slabit, #solutii simple slabit, #taiere calorii mancare, #calorii mai putine , #calorii