10 strategii pentru a te feri de cancer

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 12:05
4799 citiri
10 strategii pentru a te feri de cancer

Vestea buna e ca, probabil, nu vei face cancer ...daca ai un stil de viata sanatos. Aproape 70% dintre cauzele cunoscute ale cancerului sunt legate de modul de viata si pot fi evitate.

O dieta sanatoasa, exercitiile fizice si evitarea tutunului sunt in prima linie de aparare cand vine vorba de cancer, dar studii recente au descoperit multe actiuni ce par nesemnificative, dar care te pot proteja de cancer. Incearca-le si riscul de a face cancer va fi si mai scazut.

1. Filtreaza apa de la robinet

Vei reduce astfel expunerea la substante cancerigene si la chimicale ce iti pot da peste cap hormonii. Un nou raport arata ca apa filtrata de la robinet este mai sanatoasa decat cea imbuteliata. Pastreaza apa in recipiente de otel sau sticla pentru ca plasticul contine BPA.

2. Marineaza carnea inainte sa o pui pe gratar

Carnea procesata, arsa sau facuta pe gratar contine chimicale periculoase care se formeaza cand carnea este pregatita la temperaturi mari sau este prajita pe gratar, potrivit Yahoo Health. Daca vrei totusi sa faci carnea pe gratar, marineaz-o inainte cu o ora, adaugand rozmarin si cimbru, ce reduc agentii cancerigeni cu 87%.

3. Bea cafea in fiecare zi

Unele studii au demonstrat ca exista un risc mai scazut de a suferi de Parkinson si de diabet pentru bautorii de cafea. De asemenea, printre beneficiile cafelei se numara si riscul mai scazut de cancer de colon, gura, creier, gat si esofag. Beneficiile nu se aplica si la cafeaua decofeinizata.

4. Bea multa apa

Daca bei multa apa si alte lichide ai putea avea un risc scazut de a face cancer la vezica urinara, din cauza diluarii agentilor cancerigeni din urina si a eliminarii lor mai rapide. Bea cel putin 8 cani de lichide pe zi.

5. Consuma legume verzi

Data viitoare cand alegi salata, alege-o pe cea mai inchisa la culoare. Clorofila din salata este bogata in magneziu, ce poate micsora riscul de cancer de colon la femei.

6. Mananca nuci

Sunt o sursa foarte buna de seleniu, un antioxidant ce scade riscul de cancer de vezica urinara la femei, potrivit studiilor stiintifice. Seleniul ar putea micsora si riscul de cancer de plaman si corectal.

7. Micsoreaza riscul de cancer la san

Exercitiul fizic moderat, de exemplu o plimbare scurta, poate reduce riscul de cancer la san cu 18%. Exercitiul fizic regulat te poate ajuta sa arzi grasimile care pot produce estrogen, un factor de risc pentru cancer.

8. Foloseste telefonul mobil cu moderatie

Folosirea excesiva a telefonului mobil poate contribui la formarea tumorilor canceroase la adulti. Vorbeste la speaker de care ori poti, sau la un dispozitiv hands free, si in restul timpului tine telefonul departe de corp, nu in buzunar. Ai putea si sa folosesti un telefon fix acasa, pentru a reduce timpul pe care il petreci vorbind la mobil.

9. Blocheaza razele soarelui

Alegerea culorii potrivite pentru tinutele de afara te poate proteja de cancerul de piele. Materialele rosii sau albastre te protejeaza mult mai bine de radiatiile UV decat celelalte culori, de exemplu. Nu uita sa poti palarie vara si sa folosesti creme de protectie solara pe tot parcursul anului.

10. Mananca alimente curate

Cumpara alimente neprocesate, carne fara antibiotice si hormoni, ce pot cauza probleme endocrine, inclusiv cancer. Spala alimentele foarte bine, daca nu iti permiti sa cumperi alimente bio, care nu au fost tratate cu pesticide. Aproape 40 de cancerigeni cunoscuti se gasesc in pesticide si trebuie sa limitam expunerea pe cat posibil.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#prevenire cancer, #protectie cancer, #strategii cancer, #viata sanatoasa cancer , #cancer