Ziare.com

Cancerul, provocat de telefonul mobil?

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 22:58

   

Cancerul, provocat de telefonul mobil?
Telefonul mobil provoaca discutii in legatura cu posibilele efecte foarte grave asupra sanatatii noastre. Unii afirma ca el provoaca o forma de cancer cerebral.

Doctorul Siddharta Mukherjee, de la un centru medical care apartine Universitatii Columbia, a analizat numeroase studii facute in acest sens. Intr-un interviu acordat MSNBC, el a spus ca legatura intre cancerul cerebral si telefonul mobil este una foarte slaba.

Totusi, doctorul si-a luat unele rezerve si a spus ca doua studii majore in domeniu nu au fost inca definitivate. Unul apartine unui institut american de toxicologie si testeaza animalele expuse pentru o perioada lunga de timp radiatiilor. Celalalt este efectuat in Europa asupra unor utilizatori de telefonie mobila.

El a constatat faptul ca atunci cand vorbim la telefon, nivelul de glucoza din sange creste. In comparatie cu acest aspect, atunci cand un om citeste un ziar, nivelul de glucoza din sange creste in mod similar. Din aceasta perspectiva, riscul de cancer provocat de telefonul mobil este foarte mic.

Siddharta Mukherjee este autorul unei carti foarte apreciate, "The Emperor of Maladies", in care analizeaza si aceasta presupusa legatura intre telefonul mobil si cancer. Specialistii spun ca telefoanele mobile emit radiatie neionizanta, ca si cuptoarele cu microunde sau becurile electrice. Spre deosebire de aceasta, radiatia ionizanta este emisa de razele cosmice sau de razele X, cele folosite la radiografii.

Nu exista dovezi stiintifice ca radiatia neionizanta ne-ar putea face rau in vreun fel. Practic, suntem bombardati zilnic cu radiatie, insa nu ne imbolnavim grav din cauza ei. Oamenii de stiinta inca nu au dat un un raspuns clar in legatura cu aceasta problema. Deocamdata, studiile care sa demonstreze o legatura directa intre radiatia emisa de telefonul mobil si cancer sunt insuficiente si neconcludente.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2764 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cautati logica ,judecati singuri si trage-ti concluzia !

Nu va lasati manipulati ,este prima grija.Ca in orice domeniu unde se produc bani cu nemiluita,si telefonia mobila are secretele ei.Putem sa o comparam cu farmacologia.Acolo acceptam fara sa cricnim efectele secundare,in speranta vindecarii de o boala,chiar daca astfel provoocam o alta,poate mai putin vizibila. Tot asa si in telefonie,din comoditate,din cauza vitezei de actiune,din cauze sociologice evidente,acceptam si IMPREVIZIBILUL. Mai mult,ne autosugestionam ca nu ne poate face nici un rau.In cel mai fericit caz,vom accelera conditia de a deveni mai rapid....MUTANTI !
Nu va impacientati,oamenii de stiinta nu va vor spune nimic ce poate PRODUCE PANICA,ve-ti fi mintiti in continuare prin....OMISIUNE !

 

Aura corpului este alterata

Medicina integrata Sciencemed (www.sciencemed.ro) a facut teste cu doua aparate acreditate medical si a constatat ca aura energetica a corpului uman este grav afectata de campul electromagnetic al telefonului mobil.Aceasta duce la dezechilibre energetice ale organismului , in special pe zona creierului , care dupa un timp mai indelungat poate duce si la cancer . Din pacate , acolo unde sunt bani multi in joc , sanatatea oamenilor devine "victima colaterala"

 

Noutati...

Lucrurile astea se stiau deja. Nu vine cu nimic nou acest articol.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor