Cancerul renal poate fi vindecat cu molecule inteligente

Marti, 25 Martie 2008, ora 16:57
10107 citiri
Cancerul renal poate fi vindecat cu molecule inteligente

Cancerul renal poate fi tratat cu un nou medicament, Sutent, pe baza de molecule inteligente, lansat, luni, de doctorul Mircea Dediu, medic la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu" din Bucuresti, informeaza Gandul in pagina electronica.

Potrivit medicului Mircea Dediu, o echipa de doctori a lucrat la un nou medicament mai ales in contextul in care in Romania, apar, in fiecare an, aproximativ 6 cazuri noi de cancer renal la 100.000 de locuitori si 10 cazuri de cancer gastrointestinal la un milion de locuitori.

Produsul Sutent (sunitinib malat), cu molecule inteligente, este eficient atat in tratarea cancerului renal avansat, cat si a tumorilor gastrointestinale pentru ca impiedica dezvoltarea vaselor de sange care hranesc tumora si, astfel, reduce capacitatea acesteia de a se dezvolta si a se inmulti.

La randul sau, doctorul Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic "Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca, a explicat ca in ciuda faptului ca in Romania cancerul renal reprezinta numai 2% din totalul cazurilor de cancer, mortalitatea prin aceasta boala este in permanenta crestere, in timp ce supravietuirea la bolnavii de cancer renal depinde de stadiul in care este depistata afectiunea. Din pacate, "35% dintre pacienti sunt diagnosticati in stadiul de metastaza (n.r. - un stadiu avansat al bolii)", a adaugat medicul Ciuleanu.

Cancerul renal, alaturi de tumorile gastrointestinale, apare, de obicei, la persoanele de peste 40-50 de ani, numarul barbatilor afectati de aceste boli fiind cu aproximativ 50% mai mare decat cel al femeilor.

De cele mai multe ori, cele doua tipuri de cancer nu prezinta simptome, astfel incat depistarea bolii se face in stadii avansate, cand cancerul deja s-a raspandit. Ca factori de risc in aparitia cancerului renal, medicii amintesc fumatul, obezitatea si ereditatea.

Peste 63.000 de noi cazuri de cancer renal sunt diagnosticate in fiecare an in Uniunea Europeana, fiind inregistrate in jur de 26.500 decese din cauza acestei boli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#cancer renal, #molecule inteligente, #tratament , #cancer