Ce contine dieta anti-cancer

Miercuri, 01 August 2012, ora 12:10
16753 citiri
Ce contine dieta anti-cancer

Numeroase studii au fost efectuate pe tema preventiei cancerului, concluzia unanima a oamenilor de stiinta fiind ca alimente care sa previna aceasta boala chiar exista si sunt eficiente.

Ele contin nutrienti si compusi speciali care actioneaza asupra corpului chiar mai bine decat medicamentele, fara vreun efect advers. Iata ce ar trebui sa consumi mai des, conform Caring:

Fructe de padure

Fructele micute, aromate si puternic colorate sunt pline de fitochimicale, care protejeaza de diversele tipuri de cancer.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Florida a aratat, spre exemplu, ca ingredientul activ din fructele de acai distruge celulele canceroase. Si afinele si chiar strugurii contin compusi care fac celulele tumorale sa se autodistruga.

Merisorul ar trebui sa fie un fruct nelipsit din alimentatia femeilor, el prevenind si chiar vindecand cancerul ovarian. Studiile arata ca tumorile care devin imune la chimioterapie isi pierd in timp din rezistenta daca sunt expuse la compusii aflati in merisor, asa ca pot fi distruse.

Ceaiul verde

Una dintre cele mai studiate ingrediente continute de plante este catehina, care se afla din plin in ceaiul verde si previne si reduce tumorile mamare. Cercetatorii de la Universitatea din Mississippi spun ca doua cani pe zi sunt mai mult decat binevenite.

Usturoiul

Mai mult de 30 de studii au dovedit proprietatile anti-cancerigene ale usturoiului. Cel mai bine functioneaza impotriva cancerului de la nivelul aparatului digestiv, dar este bun si in cazul prevenirii/vindecarii cancerului de prostata si celui mamar.

In plus, cu cat mai mult usturoi consuma o persoana, cu atat va avea un risc mai scazut de cancer de stomac si colorectal. Femeile care consuma usturoi in mod regulat au sanse cu 50% mai ridicate de a nu fi niciodata diagnosticate cu cancer de colon.

Cel mai bine este sa il mananci proaspat, taiat sau zdrobit, fiind indicat sa astepti 15 minute de cand il cureti pana cand il mananci.

Broccoli si varza

Cercetatorii britanici spun ca aceste doua alimente scad riscul de cancer de prostata de pana la 4 ori. Si varza de Bruxelles sau alte legume din aceeasi familie au aceleasi efecte.

Ceapa si prazul

Mai multe cercetari au aratat ca persoanele care consuma multa ceapa si usturoi, dar si legume inrudite cu acestea, precum prazul, au un risc considerabil mai scazut de cancer.

Rosiile

Dupa ce au revizuit mai mult de 70 de studii, cercetatorii de la Universitatea Harvard au concluzionat ca licopenul, ingredientul activ din rosii, scade riscul mai multor tipuri de cancer, in special cel de prostata, mamar, pulmonar sau de colon. Vestea buna este ca efectele pozitive chiar cresc in cazul in care rosiile sunt gatite.

Vinul rosu

Resveratrolul din vinul rosu a fost supus la numeroase studii. Cel mai recent este cel al Universitatii din Nebraska, care a aratat ca substanta este eficienta in special in cazul cancerului la san.

Acest tip de cancer este alimentat de estrogen, iar resveratrolul actioneaza exact ca un inhibitor al acestuia, prevenind cresterea tumorilor. Cercetarile de la Universitatea din Alabama arata ca soarecii care au o dieta bogata in aceasta substanta au un risc mai mic de a se alege cu tumori.

Soia

Ingredientul activ din soia este genisteina, care previne cresterea tumorilor. Pentru a beneficia de efectele ei pozitive, trebuie sa consumi in jur de 50 de grame pe zi. In acest caz, tofu este o buna alegere.

Oamenii de stiinta spun ca suplimentele cu isoflavoni, ca in cazul tuturor suplimentelor, de altfel, nu actioneaza la fel de bine ca mancarea propriu-zisa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente prevenire cancer, #alimentatie anti cancer, #alimente sanatoase prevenire cancer, #dieta prevenire cancer, #dieta anti cancer , #cancer