Ce poti sa faci pentru a micsora riscul de cancer mamar

Joi, 12 August 2010, ora 12:07
5986 citiri
Ce poti sa faci pentru a micsora riscul de cancer mamar

Cancerul mamar este una dintre acele boli care te ingrozeste numai rostindu-i numele. In loc sa-ti ascunzi capul in pamant ca un strut, poti sa abordezi problema frontal, alegand sa diminuezi la maximum riscul de a te imbolnavi.

Din fericire, exista masuri preventive care stau in puterea noastra. Natasha Turner, un medic din Canada, tara unde 445 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar saptamanal, iar 100 mor in acelasi interval de timp de pe urma aceleiasi boli, a acceptat sa dezvaluie cateva dintre acestea pentru that's fit.

Nu trebuie uitat ca nici barbatii nu sunt feriti de aceasta boala, 180 de barbati primind anual acest diagnostic in Canada, iar 50 sfarsind de pe urma acestei boli.

Nu purta sutien cu sarma Sarma care intra in componenta sutienului nu e deloc sanatoasa pentru piept. Chiar daca nu exista studii stiintifice in acest sens (inca), multi oameni de stiinta sunt de parere ca intre boala si purtarea zi de zi a unui astfel de sutien exista o legatura.

Asa ca ocoleste acest tip de sutien, iar noaptea sub nicio forma nu dormi cu un astfel de articol de lenjerie, indiferent de tipul sau.

Suplimente de melatonina Hormonul numit melatonina, care protejeaza de cancer mamar, este secretat numai cand dormim si este intuneric in incapere. Daca lucrezi in schimburi, ia 1 pana la 3 mg de melatonina inainte sa te culci.

Mananca doua portii mici de brocoli pe saptamana Despre brocoli s-a dovedit ca previne cancerul mamar, gratie unui compus continut - indol-3 carbinol - care echilibreaza nivelul estrogenului in organism si protejeaza celulele de la nivelul sanilor.

Nu face excese cu alcoolul Alcoolul este factor de risc in cazul cancerului la san, asa ca nu trebuie depasite 4 pahare pe saptamana, cantitate de la care riscul instalarii bolii creste considerabil. Acest risc devine cu atat mai mare cu cat consumi mai multe pahare la o singura ocazie.

Cea mai buna alegere cand e vorba despre alcool e vinul rosu, pentru proprietatile sale antioxidante. Iar daca ai consumat alcool, fie si un pahar, ia un supliment de Vitamina B, acesta anuland efectul sau nociv.

Nu te teme de miscare Femeile care fac exercitii fizice timp de 4 ore pe saptamana isi reduc considerabil riscul de cancer mamar.

Evita sa-ti pui implanturi mamare Pe langa faptul ca maresc riscul instalarii bolii, implanturile mamare ingreuneaza mult detectarea celulelor canceroase, existand astfel riscul ca boala sa nu fie descoperita decat prea tarziu.

Mediteaza Meditatia scade nivelul de cortizol din organism, acesta nefiind decat un hormon al stresului, si mareste nivelul de serotonina, hormonul raspunzator pentru starea de bine, care imbunatateste si imunitatea.

Detoxifiere Se recomanda ca de doua ori pe an sa se faca o cura de detoxifiere, pentru sanatatea ficatului si o cantitate optima de estrogen. La fel de indicate sunt si suplimentele de acidofilus.

Pune sangele in miscare Imbunatateste drenajul limfatic periindu-ti ferm zilnic pielea.

Mananca soia Ideal ar fi sa consumi zilnic cate o portie de soia, pentru a beneficia de efectul protector al fitoestrogenilor. Soia fermentata este cea mai buna alegere. Fasolea este, de asemenea, benefica, gratie fitoestrogenilor si fibrelor continute.

Punerea in practica a acestor sfaturi nu numai ca previne instalarea cancerului mamar, ci impiedica si recurenta bolii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cancer mamar, #cancer san, #cancer la san, #prevenire cancer mamar , #cancer