Ce sa mananci ca sa fii ferit de cancerul la prostata

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 13:37
20493 citiri
Ce sa mananci ca sa fii ferit de cancerul la prostata

O echipa de experti a scos pe piata o carte de bucate special destinata celor care vor sa isi micsoreze riscul aparitiei cancerului de prostata sau care vor sa tina boala in frau.

Este prima carte de bucate destinata acestui segment de populatie, bazandu-se pe mai multe studii stiintifice in acest sens, anunta Daily Mail.

Scrisa de dieteticieni si nutritionisti de la Universitatea Surrey, lucrarea de 50 de pagini cuprinde sfaturi legate de alimentatie, oferind si retete bolnavilor sau celor care si-au facut un tel din a tine boala la distanta.

Usturoi si ceapa

Astfel, conform The Prostate Care Cookbook, usturoiul este unul dintre alimentele ce trebuie consumat in mod constant, la fel si ceapa (mai ales cea de primavara), ori legumele cum ar fi broccoli si conopida.

Potrivit expertilor, este indicat sa se consume cel putin 3 catei de usturoi pe saptamana sau cel putin trei cepe.

Legume gatite cat mai putin

La fel de importante sunt legumele precum broccoli, conopida, varza, care opresc raspandirea bolii in organism, dupa cum arata studiile.

Conteaza foarte mult si felul in care sunt gatite, cu cat mai putin, cu atat mai bine.

Rosiile sunt, de asemenea, importante. Un studiu a demonstrat ca tumoarea canceroasa se dezvolta mult mai incet daca se consuma in mod frecvent paste cu sos de rosii. Ingredientul-cheie in acesta caz este licopenul, pigmentul ce da culoarea rosie, caracteristica tomatelor. In mod ideal, rosia ar trebui consumata zilnic.

Lactatele trebuie evitate

Alte alimente benefice sunt pestele, mazarea, fasolea, lintea, tofu si zmeura. Trebuie evitate, in schimb, lactatele, mancarurile grase si dulciurile. Carnea rosie trebuie consumata in cantitati mici.

Si barbatii care au in familie antecedente de cancer la prostata trebuie sa urmeze aceasta dieta.

Potrivit expertilor, retetele nu au efecte secundare, ele prevenind cancerul de prostata sau macar amanand operatia sau sedintele de radioterapie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alimentatie cancer prostata, #cancer prostata usturoi ceapa, #legume cancer prostata, #lactate cancer prostata , #cancer