Ce spun poftele alimentare despre sanatatea noastra

Joi, 04 August 2011, ora 23:01
4994 citiri
Ce spun poftele alimentare despre sanatatea noastra

Pofta unei americance care ajunsese sa manance chiar si patru capatani de salata verde a devenit mai mult decat un obicei sanatos si i-a atras atentia.

"Dupa serviciu, mergeam direct la frigider si mancam pe loc salata verde", spune Elsie Campbell, in varsta de 59 de ani din Derby, Marea Britanie.

In acelasi timp cu aparitia obiceiului i-a aparut si un mic nodul la san si a mers la medic. Asteptand rezultatele, sotul femeii, cercetator, a inceput sa investigheze compozitia salatei, cautand un motiv pentru pofta nejustificata a sotiei. El a descoperit ca sulforafanul, un compus natural din frunzele verzi, are trasaturi anticancer.

Dupa ce medicii au pus diagnosticul de cancer la san, sotul pacientei era convins sa pofta de salata venea din nevoia organismului de a se lupta cu celulele canceroase.

Dar oamenii de stiinta spun ca nu exista dovezi care sa sustina aceasta teorie.

"Nu am auzit de pofte care sa fie semnale pentru cancer si nu vad un motiv pentru care ar fi", spune dr. Lisa Carey, director medical la University of North Carolina Breast Center.

Carey spune ca exista unele dovezi stiintifice pentru cei cu deficienta de fier in organism care mesteca in nestire cuburi de gheata sau au tendinta de a manca substante non-alimentare precum murdarie, creta sau hartie.

Ironic, aceste lucruri nu contin fier, dar medicul care aude de aceste "simptome" de obicei afla ca pacientul sufera de deficienta de fier.

Poftele alimentare sunt, de obicei, asociate cu sarcina, dar medicii spun ca nici acestea nu au legatura, de fapt, cu nevoile organismului.

Asadar, chiar daca nu indica o boala, poftele alimentare trebuie tratate cu atentie. Elsie, care a scapat de cancer de opt ani, este, insa, convinsa ca pofta sa de salata a avut legatura cu boala, mai ales ca de atunci a scapat si de pofta de frunze verzi.

Sursa: Think Outside The Box

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pofta mancare simptome boli, #cancer pofta salata, #Elsie Campbell cancer salata , #cancer