Cinci feluri in care te poti proteja de radiatiile emise de telefoanele mobile

Autor: Ana Ilie
Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:28
12977 citiri
Cinci feluri in care te poti proteja de radiatiile emise de telefoanele mobile

Cercetatorii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au anuntat, recent, ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile reprezinta un posibil risc cancerigen, mai ales in cazul cancerului la creier.

Vestea buna este ca sunt modalitati simple prin care fiecare dintre noi poate limita expunerea la radiatiile negative.

Cum renuntarea definitiva la acest mijloc de comunicare nu este posibila, Time a intocmit o lista cu cinci pasi simpli pentru reducerea radiatiilor nocive provenite de la telefoanele mobile:

1. Foloseste un set de casti. Este cea mai simpla si eficienta modalitate de a tine departe de cap telefonul mobil. Setul de casti tine antena departe de cap, asa ca-ti poti folosi linistit mobilul, stiind ca nu-ti vei "praji" creierul. Un set Bluetooth va reduce si el o parte a radiatiilor, insa o parte din ele vor fi totusi absorbite.

2. Scrie mesaje. Majoritatea pustilor stiu deja ca vorbitul la telefon este o activitate invechita, asa ca intra in randul lumii scriind mesaje. O cercetare a demonstrat ca adolescentii scriu si primesc in jur de 50 de mesaje text pe zi, si au doar cinci apeluri - in general, de la parinti! Data viitoare cand esti tentat sa suni pe cineva, gandeste-te ca atunci cand scrii mesaje, telefonul este departe de creier, asa ca reduci riscul de iradiere!

3. Cumpara-ti un ceas desteptator. Probabil ca iti folosesti mobilul pe post de ceas desteptator, asa ca il tii in apropierea capului, cel mai frecvent pe o noptiera langa pat. Trebuie sa stii ca si atunci cand nu este in uz, telefonul tau emite o anumita cantitate de radiatii, asa ca iti supui creierul unui flux constant de radiatii timp de mai multe ore pe noapte.

4. Doctorii nu sunt ingrijorati doar de posibilitatea de a dezvolta cancer la creier. Exista si unele cercetari preliminare care indica o scadere a fertilitatii la barbatii care poarta telefonul in buzunarul pantalonilor sau prins la curea. Daca este posibil, tine-ti telefonul pe birou cand nu-l folosesti, si obisnuieste-te sa-l transporti intr-o geanta sau in haina, mai degraba, decat in buzunar.

5. Expertii au creat deja huse pentru telefoanele mobile care ar reduce radiatiile cu doua treimi. Un test independent la care a asistat si un reprezentant al revistei de specialitate Wired a confirmat afirmatiile acestora. Cauta pe Internet o astfel de husa, daca vrei sa te protejezi, dar sa stii ca nu este chiar ieftina - preturile se invart intre 30 si 50 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#radiatii mobil, #radiatii telefon mobil, #radiatii mobil cancer , #cancer
Comentarii
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4
Parca numai cei cu telefonul la capatzana ar avea de suferit, daca-i adevarata vestea: ca si cu FUMATUL PASIV, cei din jur incaseaza si ei ceva doze, mai ales in incaperi inchise, unde se screme celularul sa gaseasca antena.