Ziare.com

Crioterapia, nou tratament pentru cancerul pulmonar

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 10:59

   

Crioterapia, nou tratament pentru cancerul pulmonar
Cei care sufera de cancer pulmonar ar putea avea in viitor o sansa de vindecare cu ajutorul unei noi metode. Crioterapia este o metoda prin care tesutul afectat este inghetat. In cadrul testelor, metoda de tratament si-a dovedit eficienta.

Acest nou tratament recurge la inghetarea locului afectat de cancer si promite o noua abordare in tratamentul acestui tip de tumori care afecteaza plamanii, scrie inquisitr.com. Tehnica inghetarii tesutului a fost deja aplicata in cazul cancerului de prostata si a celui renal, precum si in cazul unor boli cardiace.

Crioterapia este folosita si in tratarea tumorilor benigne. Ea este o metoda preferata atunci cand anumite cazuri de cancer sunt considerate inoperabile. In plus, doctorii o folosesc si atunci cand cancerul este in metastaza, scopul fiind de a ameliora durerile. Tratamentul implica folosirea unor sonde care sunt introduse langa tesutul afectat, pentru a introduce acolo argon, un gaz care este ulterior inghetat.

Intregul proces dureaza in total aproximativ 10 minute. Operatiunea este atent urmarita pentru ca doar tesutul canceros sa fie inghetat, iar celulele sanatoase din apropiere sa nu fie vatamate.

Rezultatele testelor au fost foarte bune. Cei 22 de pacienti tratati astfel au scapat de tumorile maligne pulmonare. In cazul a 5 din 22 de pacienti, aceste tumori erau moarte la sase luni dupa aplicarea tratamentului.

Rezultatele vor fi prezentate la o conferinta de profil care va avea loc in orasul american New Orleans.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3327 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor