Ziare.com

Cum prepari gratarul care te fereste de cancer

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 23:17

   

Cum prepari gratarul care te fereste de cancer
Marinarea carnii in bere bruna limiteaza efectele cancerigene date de prepararea la temperaturi inalte ale acesteia, se arata intr-un studiu recent.

Zilele frumoase ii indeamna pe tot mai multi oameni sa iasa la un gratar. Insa prepararea carnii la gratar favorizeaza formarea de aminoacizi heterociclici, substante cancerigene, informeaza Top Sante.

Un studiu efectuat de prof. Isabel Ferreira de la Universitatea din Porto, Portugalia, ofera o solutie pentru aceasta problema. Astfel, marinarea carnii in bere inainte de a o pune pe gratar limiteaza efectele cancerigene ale acesteia. Insa atentie! Nu este vorba despre orice tip de bere. Este nevoie de bere bruna, aceasta avand cel mai mare efect protector.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au preparat la gratar carne de porc. Unele bucati au fost marinate in bere blonda, altele in bere fara alcool, iar aletele in bere bruna. La final, s-a observat ca in cazul carnii marinate in bere bruna, riscul formarii de compusi cancerigeni a fost mai mic cu 50%.

Un alt truc care reduce riscul de substante cancerigene este de a pregati lent carnea, care trebuie plasata la o distanta de 10 cm fata de jar. Partile negre trebuie indepartate de pe carne, iar gratarul trebuie spalat dupa fiecare utilizare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6162 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor