Cum ramai frumoasa, chiar daca ai cancer

Sambata, 19 Martie 2011, ora 10:27
6140 citiri
Cum ramai frumoasa, chiar daca ai cancer

Chimioterapia si radioterapia, tratamente folosite impotriva cancerului, au din nefericire si multe efecte secundare. S-a constatat ca pielea, in special, sufera o serie de agresiuni in toata aceasta perioada. De aceea e foarte important sa se tina seama de mai multe lucruri, caci rezultatele vor duce la un moral bun.

Va propun sa urmariti interviul profesorului doctor Brigitte Dreno, seful "Unitatii de Dermatologie si Oncologie" de la Spitalul Universitar din Nantes, pe care l-am descoperit pe Au Feminin.

1. Care sunt efectele tratamentelor prin chimioterapie si radioterapie?

In primul rand, pielea devine foarte uscata si se rideaza usor. Daca fenomenul este insotit de o anemie, atunci tenul, caci la el ne referim, capata aspectul de "ten cenusiu". Uneori, apar pete mai mult sau mai putin accentuate pe fata, ca si o "pseudo-acnee". Insa, cel mai grav este faptul ca aceste tratamente provoaca o fotosensibilitate si in acest caz e necesara o atentie mare la arsurile solare.

2. Cum se poate pastra stralucirea tenului?

Pentru a lupta impotriva tenului decolorat si a-i mentine stralucirea, cel mai bine pentru femei, cat si pentru barbati este de a invata "sa se mascheze". Exista spitale in care asistentele sunt instruite in arta machiajului (terapie). Cu tehnici bune, se reuseste ameliorarea tenului, a aspectului, cu redefinirea chiar a sprancenelor.

Practic, a avea grija de tine in astfel de momente dificile este, din punct de vedere moral, extraordinar de important, fiind una din cele mai bune metode de a lupta cu boala.

3. Ce produse trebuie evitate?

Solutiile pe baza de alcool sau parfumul pe fata nu sunt recomandate. Ele sporesc riscul de pigmentare si fotosensibilitate. Locul ideal pentru parfum este dupa lobul urechii, caci are si posibilitatea sa se mentina pe tot parcursul zilei. E de retinut, de asemenea, ca plantele sunt fotosensibile, din acest motiv trebuie evitate cremele si sapunurile pe baza de plante.

4. Stilul de viata?

Cand se simte nevoia, se pot lua vitamine si urma o dieta bogata in proteine. Cat priveste sportul, nu exista inderdictii. Daca se merge la piscina, te speli bine, aplici o crema hidratanta, iar pentru sportul in aer liber una fotoprotectoare. Barbatii vor fi mai grijulii la barbierit, alegand produsele necesare cu mare atentie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tratamente piele cancer, #efecte piele chimioterapie, #stralucire ten cancer , #cancer