Cum sa te expui la soare...cu cap

Luni, 29 Iunie 2009, ora 18:06
2120 citiri
Cum sa te expui la soare...cu cap

Suntem in plina vara, iar dorinta "arzatoare" de expunere a oamenilor la soare nu mai este demult o noutate. Pentru a urma tendintele "de sezon", trebuie sa fii... bronzat.

Pentru ca fiecare placere costa, o piele bronzata aduce cu sine problemele ei. Iar una dintre cele mai grave afectiuni cauzate de bronzul natural este cancerul de piele, o afectiune mai frecventa decat crezi, informeaza Examiner.com.

Studiile au aratat ca unul din cinci americani ajunge sa sufere de cancer de piele. Ceea ce este imbucurator este ca nu toate tipurile de cancer cutanat sunt mortale, iar riscul de a avea asa ceva poate fi redus urmand cativa pasi simpli.

Barbatii sunt cel mai putin preocupati de protectia solara, deci nu ar trebui sa fie nicio surpriza faptul ca cea mai mare parte din cazuri grave de cancer de piele se numara la barbatii caucazieni cu varsta de peste 50 de ani.

Chiar si asa, asiaticii si africanii pot fi de asemenea afectati de cancerul de piele, iar sansele lor de a supravietui sunt chiar mai mici pentru ca in cazul lor este si mai greu de depistat.

Femeile, desi se protejeaza mai bine de razele solare, sunt din punct de vedere genetic mai sensibile.

Pentru a fi sigur ca pielea ta nu va avea de suferit, urmeaza cateva din sfaturile de mai jos:

1. Atunci cand mergeti la plaja, utilizati o crema cu factor de protectie mai mare de 15.

2. Evitati expunerile la soare in mijlocul zilei, cand soarele este mai puternic. Desi vi se pare ca soarele "sta ascuns intre nori", in aceasta parte a zilei este cel mai periculos.

2. Daca trebuie sa iesiti in soare, purtati o palarie si maneci lungi. Daca va sperie gandul ca v-ar putea fi cald in haine cu maneca lunga, o camasa foarte aerisita ar putea fi solutia. Exista chiar si cateva marci de imbracaminte care au factor de protectie solara incorporat in ele, pe baza unei tehnologii de ultima ora.

3. Cand mergi la medic pentru controlul anual de rutina, specificati orice problema dermatologica aveti. In urma expunerii la soare, orice semn, alunita sau eczema s-ar putea transforma intr-o problema mult mai grava.

4. Ca in cazul tuturor bolilor, si pentru cancerul de piele prevenirea este cheia.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#expunere soare, #cancer piele, #factori protectie , #cancer