Cum se manifesta forma de cancer de care sufera Hugh Jackman

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 08:57
8446 citiri
Cum se manifesta forma de cancer de care sufera Hugh Jackman
Foto: Daily Mail

Actorul american Hugh Jackman a fost diagnosticat recent cu cancer de piele. Mai exact, este vorba despre carcinom bazocelular, cea mai frecventa forma a cancerului cutanat.

Hugh Jackman a fost supus deja unei interventii de inlaturare a leziunii de la nivelul nasului, dupa cum arata pozele postate de actor pe retelele de socializare. Starul a mentionat ca sotia sa a fost cea care l-a indemnat sa mearga la doctor pentru a evalua semnul de pe nas. El le recomanda fanilor sa nu fie la fel de neglijenti ca si el si sa utilizeze creme cu factor de protectie solara.

Carcinomul bazocelular reprezinta 70% din cazurile de cancer de piele, anunta Top Sante. Din fericire, acest tip de cancer este mai putin grav decat celelalte forme ale cancerului cutanat.

Carcinomul bazocelular apare mai ales pe fata, pe gat sau pe cap, in cazul persoanelor suferind de calvitie, adica pe partile care sunt expuse cel mai mult soarelui. Varsta este, de asemenea, un factor de risc.

Care sunt simptomele?

Carcinomul bazocelular se poate prezenta sub forma unei pete rosii sau a unui nodul iesit in afara. Insa semnul prezent in toate cazurile este o formatiune asemanatoare unei perle translucide. Biopsia este cea care confirma diagnosticul.

Se trateaza?

Da, se trateaza, cu atat mai bine cand se diagnosticheaza precoce. Acest tip de cancer nu metastazeaza niciodata, iar indepartarea completa a carcinomului asigura vindecarea pacientului. Operatia se face in ambulatoriu, fara a fi nevoie de spitalizare lunga si de tratamente dificile. Totusi, tratamentul trebuie initiat cat mai repede, intrucat tumoarea se poate extinde, ceea ce poate pune dificultati in ceea ce priveste rezectia ei, determinand si aparitia unor sechele estetice sau functionale.

Cum poate fi prevenit?

Prin folosirea cremelor cu factor de protectie solara si prin purtarea unei palarii. Nu trebuie sa ne limitam in a folosi astfel de creme doar atunci cand mergem la plaja sau la munte. Este nevoie de utilizarea lor tot timpul anului, chiar si iarna. In cazul aparitiei unei pete suspecte, se impune un consult dermatologic.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#cancer piele Hugh Jackman, #Hugh Jackman cancer , #cancer