Cum trateaza homeopatia totul, de la celulita, la cancer

Duminica, 06 Martie 2011, ora 20:58
14300 citiri
Cum trateaza homeopatia totul, de la celulita, la cancer

Desi intuita, ca principiu, inca de Hipocrate, homeopatia a fost practic redescoperita de medicul german Samuel Hahnemann (1775-1843) care, in perioada 1790-1796, s-a consacrat unor observatii si cercetari, pasionat de acest domeniu.

In anul 1796, el a publicat un articol revolutionar pentru medicina timpului sau, referitor la descoperirea unui nou mod de abordare in medicina: cel al dozelor infinitesimale si al individualizarii simptomelor.

O noua doctrina terapeutica

Acestea constituie si azi pilonii doctrinei terapeutice homeopatice. Asa cum era de aseptat, aparitia si evolutia noii stiinte au surprins scoala medicala a timpului si inca mai sunt aspecte care surprind si astazi.

Homeopatia, dincolo de incontestabila ei contributie practica, pare pentru unii a fi o disciplina insuficient argumentata stiintific, in timp ce altii au obtinut rezultate spectaculoase in tratarea celor mai diferite boli, de la simplele raceli, pana la diabet si chiar la cancer.

Fireste, cu cat boala este mai grava, cu atat este mai indreptatita dorinta pacientilor de a recurge la o noua metoda, constatand ca cele clasice nu reusesc sau nu ofera persectiva.

In intampinarea acestor bolnavi, specialistii precizeaza ca exista deja mai multe tratamente si abordari, tintind in mod special tratarea cancerului, pe cale homeopatica.

Tratarea tumorilor, un examen de capacitate pentru homeopati

Poate cea mai completa este folosirea acestor procedee pentru a sustine vindecarea canalelor de eliminare (rinichi, tract urinar, sistem limfatic, ficat etc.) si intensificarea detoxifierii celulare.

In acest caz, homeopatia foloseste procedee de drenare, respectiv combinatii de remedii cu concentratie scazuta, care au ca scop detoxifierea organismului de anumite substante.

Homeopatii care folosesc aceasta abordare selecteaza remediile de drenare pe baza unor analize amanuntite, facute pe fiecare caz in parte. O asemenea abordare are avantajul ca, tratand o maladie, actioneaza si asupra altora, colaterale, generate de aceasta sau care, dimpotriva, au generat-o.

In cazul cancerului, exista insa un mod de abordare care tinteste direct tumoarea. Practicand acest mod, homeopatii selecteaza de la inceput remediile ce corespund simptomelor tumorii.

Astfel, focalizarea se realizeaza direct asupra tumorii si, deci, ca finalitate, asupra stoparii cresterii acesteia. Uneori, medicii homeopati actioneaza cu mijloacele lor specifice chiar asupra locului unde este pozitionata tumoarea (prin injectii), pentru a accelera stimularea raspunsului.

Diferite abordari, personalizate la pacient

O a treia abordare consta in folosirea remediilor homeopate care se adreseaza organismului ca intreg. In acest caz, homeopatii realizeaza o investigatie completa a pacientului, urmarindu-se simptomele mentale, emotionale si fizice, si apoi selecteaza combinatia optima de remedii.

Adesea, remediul cel mai folosit ataca in mod direct tumoarea si sustine organismul in concentrarea energiei asupra tumorii, ceea ce poate duce la eliminarea completa a acesteia.

Specialistii in medicina alternativa din Statele Unite folosesc homeopatia in combinatie cu alte tipuri de terapii (de sustinere a sistemului imunitar si nutritional, de detoxifiere etc.).

Ei nu considera necesara folosirea homeoterapiei ca ceva de sine statator, pentru tratarea unor boli grave. Cu toate acestea, s-a dovedit ca procedeul, folosit corect si in combinatiile potrivite, devine un instrument surprinzator de puternic, capabil sa intareasca organismul in lupta contra afectiunilor, invingand chiar si tumorile.

Medicatii fara efecte secundare

Nu putine sunt cazurile, chiar in Statele Unite cand, actionand corect, s-a obtinut prin porocedee homeopatice resorbtia competa a unor tumori.

O relevanta deosebita o are faptul ca remediile homeopate nu produc efectele secundare, specifice aproape tuturor procedeelor alopate.

Este interesant de relevat faptul ca, uneori, raspunsul de vindecare produs de un remediu homeopat poate fi foarte puternic, declansand o "criza de vindecare".

Asemenea simptome se manifesta prin febra, reactii emotionale puternice sau simptome de detoxifiere (diaree, usoare dureri de cap, iritatii). Reactiile sunt firesti si de scurta durata.

In legatura cu aceasta, este important ca tratamentul homeopat sa se realizeze sub stricta supraveghere a unui specialist, care poate face diferenta intre simptomele specifice procesului de vindecare si cele datorate altor cauze.

Specialistii sunt, totusi, derutati

In ultimii ani, specialisti desemnati de autoritatile britanice, dar si din SUA sa cerceteze eficienta procedeelor homeopatice, au elaborat rapoarte contradictorii.

Mai mult decat atata, unul din rapoartele britanice se refera la constatrea ca efectul placebo pe care medicatia il produce asupra unor bolnavi duce adesea la imbunatatirea starii generale, fara sa fi actionat efectiv asupra bolii.

Homeopatii au raspuns dur la aceasta acuzatie, cu grupuri numeroase de pacienti vindecati. Punctul slab al acestor rezultate - greu de contestat - sta in faptul ca homeoterapia nu a reusit sa probeze cu suficiente argumente teoretice valabilitatea ipotezelor in baza carora lucreaza.

Pe scurt, din punct de vedere practic, exista rezultate cert confirmate. Din punct de vedere teoretic, disputele continua. Este semnificativa replica pe care o pacienta i-a dat-o reporterului unui ziar francez:

"M-am vindecat de plamani, dupa ce clinica se indoia ca mai am sanse. Am dovada practica. Imi place sa urmaresc si controversele alopatilor. Chiar de la ei voi afla, intr-o zi, dovada teoretica".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#medicina alternativa pro contra , #cancer