Descoperire revolutionara: tineretea vesnica

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 15:32
7734 citiri
Descoperire revolutionara: tineretea vesnica
Foto: Daily Mail

De-a lungul secolelor oamenii de stiinta au cautat fantana tineretii vesnice. Acum, o noua cercetare a descoperit o metoda prin care celulele si organele ar putea fi transpuse "intr-o stare fara varsta", aducand tineretea vesnica.

Cercetatorii au reusit acest lucru la un vierme, ceea ce ii determina pe biologi sa spere ca vor crea un medicament care sa controleze acest proces si la om, potrivit Daily Mail.

Viermele nematod C. elegans poate fi pus de catre cercetatori intr-o "stare de foame", care nu are varsta.

"Este posibil ca dietele sarace in nutrienti ar putea determina aceleasi cai pentru a pune celulele noastre intr-o stare de reapaus.

Trucul este de a gasi o modalitate de a manipula farmaceutic acest proces, astfel incat sa putem obtine beneficii anti-imbatranire, fara restrictia unei diete", a spus David R. Sherwood, profesor de biologie la Universitatea Duke din Statele Unite.

Cercetatorii au descoperit ca tinand departe mancarea de viermele C. elegans s-a declansat o stare fara varsta, de repaus, in care celulele si organele au ramas "suspendate".

"Acest studiu are implicatii nu numai pentru imbatranire, dar si pentru tratarea cancerului. Unul dintre cele mai mari mistere ale cancerului este modul in care celulele canceroase cu o metastaza incipienta sunt latente ani de zile, inainte de a se trezi", a declarat Sherwood.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#descoperire metoda tinerete vesnica, #descoperire metoda antiimbatranire, #studiu stare fara varsta, #studiu tratament cancer , #cancer