Dispozitivul-minune care detecteaza cancerul in doar o ora

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 14:39
4794 citiri
Dispozitivul-minune care detecteaza cancerul in doar o ora
Foto: digitaltrends.com

Tehnologia de ultima ora vine in sprijinul medicinei si ajuta la punerea unui diagnostic cu o rapiditate mult mai mare decat in trecut. Miriam este cel mai bun exemplu in acest sens.

Doar cu ajutorul unui mililitru de sange, el poate pune un diagnostic precis in cazul in care medicii au suspiciunea existentei cancerului la unii pacienti, scrie Fox News. Micul aparat este capabil sa detecteze si alte boli, nu numai tumorile maligne.

Miriam e construit de compania Miroculus, acest dispozitiv fiind prezentat la un targ de profil (TEDGlobal) tinut in Rio de Janeiro, Brazilia. Principiul dupa care el functioneaza este simplu. Acesta are nevoie de o mostra de sange de la pacient, ea fiind introdusa in aparat cu ajutorul unei placute speciale ce poate detecta microARN-ul.

Numeroase aplicatii pentru viitor

Dupa doar 60 de minute de la introducerea mostrei de sange, rezultatele analizei sunt trimise catre un smartphone, el putand interpreta microARN-ul gasit in sange. Toate informatiile sunt apoi stocate in platforma cloud pentru a fi vazute si de specialistii in domeniu.

Miroculus poate vizualiza tendite si informatii care ajuta la imbunatatirea tratamentului urmat de un pacient. "Daca vrem sa intelegem si sa interpretam mai bine bolile trebuie sa incetam sa le tratam ca episoade acute izolate, sa analizam si masuram tot ce ne afecteaza sanatatea in mod permanent", se mentioneaza in descrierea acestei inventii.

Miroculus este important si pentru zonele defavorizate in care nu exista dotarile necesare diagnosticarii pacientilor si efectuarii unor analize de laborator. Testele au fost deja facute in California (SUA), Germania si Mexic, ele urmand a fi continuate si in alte state. Pretul inventiei este de doar 400 de euro, numeroasele aplicatii ale acesteia facand-o foarte importanta pentru domeniul medical.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cancer boli tratament, #tratament cancer diagnostic, #diagnostic cancer tratament , #cancer