Femeile cu cel mai mare risc de cancer ovarian

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 10:38
5158 citiri
Femeile cu cel mai mare risc de cancer ovarian
Foto: Pexels/pixabay.com

Medicii avertizeaza ca femeile care au facut fertilizare in vitro prezinta un risc crescut de a suferi de cancer ovarian.

Cel mai mare studiu realizat vreodata care s-a concentrat asupra femeilor care au facut tratament pentru fertilitate a scos la iveala faptul ca acestea prezinta un risc de trei ori mai mare de primi acest diagnostic, relateaza The Telegraph.

Desi nu se stie cu exactitate daca de vina sunt problemele care au dus in prima instanta la infertilitate sau procedura in sine, fertilizarea in vitro, oamenii de stiinta de la University College London avertizeaza in ceea ce priveste aceasta procedura.

Si pana acum au existat avertismente legate de aceasta procedura, insa nu si dovezi clare in acest sens. Medicii afirma ca femeile care urmeaza tratamente de infertilitate ar trebui informate legat de acest risc si chemate la controale regulat.

In cadrul cercetarii au fost monitorizate, timp de peste 20 de ani, un sfert de milion de femei.

Pastilele de stimulare a fertilitatii dubleaza riscul de cancer ovarian

In cadrul unei conferinte de presa organizata recent in Baltimore, SUA, profesorul Alastair Sutcliffe a declarat ca nu s-a observat o incidenta crescuta in cazul altor tipuri de cancer, cum ar fi cel mamar sau uterin.

Conform studiului, riscul de cancer ovarian este cel mai mare in primii trei ani dupa tratament si mai ales in cazul femeilor tinere. Cercetarea a aratat ca, la fiecare 10.000 de femei care au trecut prin acest tratament, 15 primesc acest diagnostic.

In mod normal, in lipsa procedurii, fiecare 11 femei din 10.000 se imbolnavesc de acest tip de cancer.

Mai crescut este insa riscul in cazul femeilor care trec prin procedura de fertilizare in vitro si sufera de endometrioza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#fertilizare in vitro riscuri, #cauza cancer ovarian, #fertilizare in vitro cancer ovarian , #cancer