Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Metoda simpla care poate descoperi cancerul

Joi, 27 Februarie 2014, ora 08:34
9844 citiri
Metoda simpla care poate descoperi cancerul
Foto: Fox News

Cercetatorii americani au elaborat un test simplu care poate ajuta la diagnosticarea cancerului si la descoperirea cheagurilor formate in vasele de sange.

Conform unui studiu aparut in revista "Proceedings of the National Academy of Sciences", testele efectuate pe cobai au dat rezultate bune.

Aceasta metoda foloseste un fragment de hartie care poate arata daca un pacient are aceste probleme, scrie Fox News.

Nanoparticulele care gasesc cancerul

Specialistii au creat nanoparticule injectabile, acestea cautand in corp proteinele produse de celulele canceroase. Atunci cand proteinele respective si nanoparticulele se intalnesc in corpul uman, ele produc mici fragmente de biomarkeri sintetici, acestea putand fi identificate in urina pacientului respectiv.

Aceleasi nanoparticule au fost programate sa caute in corp si cheagurile de sange care pot pune in pericol sanatatea oamenilor. Specialistii americani au creat fragmente mici de hartie acoperite de anticorpi ce pot detecta fragmentele de biomarkeri.

Cancerul diagnosticat prin urina

Aplicarea urinei pe acest fragment duce la aparitia unei linii, ea indicand prezenta cancerului sau a cheagurilor de sange. Cercetarea a fost coordonata de Andrew Warren, de la Massachusetts Institute of Technology, din SUA. El spera ca noua metoda va oferi sansa diagnosticarii cancerului in faza de inceput.

"Ceea ce cred ca este cu adevarat socant e prevalenta cancerului si a bolilor cardiovasculare atat in tarile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare. Diagnosticul este o metoda foarte buna de a ajuta multi oameni cat mai repede posibil", spune Warren.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cancer cheaguri sange tromboza, #boli afectiuni tratament cancer , #cancer
Comentarii