Metode pentru a micsora riscul aparitiei cancerului

Miercuri, 04 August 2010, ora 12:15
3795 citiri
Metode pentru a micsora riscul aparitiei cancerului
Foto: care 2

Cancerul este o boala ce afecteaza foarte multi oameni si in ajutorul acestora apar foarte multe materiale despre ceea ce trebuie sa faca pentru a scapa de aceasta.

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru organismul tau este sa incerci sa micsorezi riscul de aparitie a cancerului, insa pentru acest lucru trebuie sa iei in seama sfaturile urmatoare.

Fii activ din punct de vedere fizic cel putin 30 de minute pe zi. Asa cum ajuta in cazul prevenirii cresterii in greutate, cercetatorii au descoperit ca activitatea fizica ajuta si in prevenirea aparitiei cancerului, prin mentinerea unui nivel normal al hormonilor, arata Care 2.

Este important sa ai indicele de masa corporala si greutatea ideala. Cel mai important este sa elimini grasimea de pe burta, deoarece are foarte mari legaturi cu cancerul de colon, de pancreas si de san.

Evita bauturile cu zahar si alimentele cu multe calorii. Este foarte important sa scapi de produsele facute din faina alba si zahar, precum bomboane si produsele de patiserie. Consuma cat mai multe cereale, o cale sigura pentru a pierde in greutate si de a fi mai sanatos.

Consuma cat mai multe fructe si legume. Aceasta este cea mai sigura motoda de a "tine" cancerul departe. Printre cele mai bune alimente pentru acest scop se numara rosiile, broccoli, varza, prazul, ceapa, usturoiul si strugurii.

Incearca sa mananci cat mai putina carne rosie si, chiar deloc daca se poate, carne prelucrata. Expertii au descoperit ca tipul de carne rosie, adica cea de vita si porc, creste riscul de cancer colorectal. Carnea rosie contine fier si alte substante, care distrug mucoasa colonului, facand loc dezvoltarii tumorii.

Aceste lucruri sunt si mai periculoase in ceea ce priveste carnea prelucrata. Atunci cand carnea este prelucrata prin afumare, maturare sau sarare, i se adauga conservanti, cauzatori de cancer.

https://ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/cancerul-mamar-si-cel-de-prostata-inrudite-1024197

De asemenea, limiteaza consumul de sare.

Chiar daca se spune ca poti consuma carne prelucrata intr-o oarecare masura, adevarul este ca la fiecare portie consumata creste riscul de cancer.

Multivitaminele cresc riscul de cancer mamar

Limiteaza-te la doua pahare de alcool pe zi, asta in cazul barbatilor, femeile au voie unul singur. Din pacate pentru cei carora le place alcoolul, exista dovezi clare ca alcoolul provoaca numeroase tipuri de cancer, insa acest subiect este inca dezbatut.

Una dintre teorii este ca alcoolul poate deteriora ADN-ul, crescand riscul nostru de cancer. Astfel, cercetarile arata ca alcoolul este deosebit de nociv atunci cand este combinat cu fumatul.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#metode reducere risc cancer , #cancer