Mituri despre cancerul la san

Marti, 25 Mai 2010, ora 07:54
2645 citiri
Mituri despre cancerul la san
Foto: healthwriter.info

Cancerul la san este afectiunea cea mai frecventa in randul femeilor, care poate fi tratata cu succes daca se descopera la timp. Potrivit studiilor specialistilor americani, la fiecare trei minute o femeie este diagnosticata cu cancer la san si tocmai de aceea ingrijirea personala este foarte importanta.

Palparile regulate si starea de sanatate buna a femeii sunt doar doua dintre lucrurile pe care trebuie sa le pastrezi pentru a evita orice problema de acest tip. Este o afectiune foarte des intalnita si miturile legate de ea sunt numeroase, informeaza care2.com.

A crede in ele fara sa stii daca sunt adevarate poate fi un lucru daunator sanatatii tale. Deci iata ce poti crede si ce nu din miturile care inconjoara aceasta afectiune foarte grava, fatala chiar.

Contrar opiniei generale, cancerul la san nu afecteaza numai femeile trecute de prima tinerete. Sunt cazuri in care fetite de zece ani ajung la spital cu aceasta afectiune, deci nu incerca sa te convingi ca tie nu ti se poate intampla pentru ca esti prea tanara.

Specialistii americani cred ca intr-adevar riscul este mai mare odata cu varsta, dar el poate aparea si la varsta adolescentei si la adultul matur.

Potrivit studiilor cercetatorilor americani, de la varsta de 39 de ani, o femeie din 200 este diagnosticata cu cancer la san. Intre 40 si 59 de ani, 25 de femei au aceasta boala, iar peste aceasta varsta riscul ca o femeie din sapte sa contacteze boala este extrem de mare.

Cancerul la san apare si la barbati, dar sunt cazuri foarte rare, iar rata de vindecare este la fel de ridicata ca in cazul femeilor.

Exista voci care afirma ca femeile cu sanii mici nu prezinta un risc atat de ridicat de a contacta boala. In realitate, nu exista nici o legatura intre marimea sanilor si aparatia bolii. Controlul medical si palparile periodice sunt absolut necesare pentru preintampinarea problemelor, indiferent de marimea sanilor.

Cancerul la san se transmite pe cale ereditara, dar daca nu ai avut cazuri in familie, sa nu crezi ca nu esti deloc expusa riscului. Mai mult, acest mit este periculos pentru ca multe femei ignora orice semn al organismului pentru ca nu au avut astfel de cazuri in familie si astfel depisteaza mai tarziu afectiunea.

Specialistii americani au spus ca inca din adolescenta pot fi evitate probleme grave de sanatate care pot aparea la adult. Printre ele si cancerul, de care te poti feri printr-un ritm de viata normal, evitand viciile, facand miscare si avand un echilibru general propice unei bune stari generale de sanatate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#miuri cancer san, #cancer san zvonuri, #cancer san avertizari , #cancer