Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Pot ouale cauza cancer la prostata?

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 19:11
15610 citiri
Pot ouale cauza cancer la prostata?

Daca mananci oua iti cresti singur riscul de a fi mai tarziu diagnosticat cu cancer la prostata in stadiu avansat, dupa cum arata un studiu publicat recent in Jurnalul de Prevenire a Cancerului.

Oamenii de stiinta au monitorizat 27.607 barbati din 1994 pana in 2008, observand ca barbatii care consumau 2,5 sau mai multe oua pe saptamana aveau un risc mai mare cu 81% de a face cancer care se extinde cu usurinta si la alte organe, fata de cei care mancau mai putin de jumatate de ou pe saptamana.

"Nu am inteles inca pe deplin care este factorul din oua care declanseaza cancerul de prostata", a declarat dr. Erin Richman. Multi medici recomanda ouale ca fiind o masa plina de proteine si sanatoasa, mai ales pentru micul dejun. Explicatiile pot fi mai multe:

Ouale - semn al unui stil de viata nesanatos

Conform Men's Health, barbatii din studiu care mancau cele mai multe oua aveau cel mai mare indice corporal, faceau cele mai putine exercitii fizice si erau mai predispusi la fumat, aveau istoric de diabet 2 in familie, dar si de cancer de prostata. Cu alte cuvinte, aveau si alti factori de risc pe langa alegerea frecventa a acestui aliment la masa.

O componenta a oualor duce la cresterea celulelor canceroase

Oul este considerat un super-aliment atunci cand vine vorba de proteinele si nutrientii pe care ii ofera corpului, dar unele substante pot dauna sanatatii, in special prostatei. O asemenea substanta este colina, o vitamina B esentiala pentru celulele prostatei. Acestea sunt invelite intr-o membrana care trebuie sa se repare in continuu, iar colina este implicata in acest proces, astfel incat, atunci cand ea este prezenta in exces, apar probleme si celulele se divid mai mult decat ar trebui, aparand tumori.

Simpla coincidenta?

Din cauza mai multor factori care pot declansa cancerul de prostata, rezultatul poate pur si simplu sa fie o coincidenta, fapt cu care sunt de acord chiar cei care au realizat studiul. In cadrul studiului au fost depistate relativ putine tumori (199 din 27.607 persoane), asa ca medicii nu pot spune cu siguranta daca este vorba de o intamplare sau nu si daca chiar exista o legatura intre oua si cancerul la prostata.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#oua cancer prostata, #oua cancer pericol, #oua pericol sanatate , #cancer
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Daca ouale pot cauza cancer la prostata, singura solutie este