S-a gasit o metoda prin care tumorile pot fi micsorate si cu 80%

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 13:44
7363 citiri
S-a gasit o metoda prin care tumorile pot fi micsorate si cu 80%
Foto: Pexels

Oamenii de stiinta britanici au testat pe cobai o metoda prin care tumorile pot fi reduse cu 75 - 80%.

Practic, celulele sistemului imunitar, care se afla inclusiv in tumori, dar sunt adormite, pot fi trezite si puse sa se lupte cu cele mai periculoase cancere, se arata intr-un raport al cercetatorilor de la Cancer Research UK si University College London, publicat de jurnalul Cancer Research si citat de The Telegraph.

Pentru a invinge sistemul de aparare a organismului, celulele canceroase au gasit o cale de a le dezactiva pe cele ale sistemului imunitar. Optiunea de a fi dezactivate exista din start pentru ca acestea sa nu atace "inamicii gresiti" - asa cum este si un fat, in fapt un corp strain.

Cercetatorii britanici au demonstrat ca exista o cale de a reporni sistemul imunitar, de a-l face sa recunoasca celulele canceroase si de a actiona in consecinta.

Tratamentul presupune o biopsie a tumorii si identificarea celulelor sistemului imunitar care se afla in acest tesut. Prin tehnica numita TALEN, se intervine la nivelul ADN-ului, celulele fiind activate, apoi multiplicate in laborator si ulterior reintroduse in organism.

Tratament revolutionar pentru cancerul la san: Tumorile se reduc sau dispar in 11 zile

Nu doar ca aceste celule vor lupta cu cancerul, dar vor preveni si eventuala sa revenire. Testele realizate pe cobai au aratat ca tumorile s-au micsorat cu 75 - 80% si ca soarecii erau inca in viata dupa 70 de zile.

Descriind aceasta tehnica, dr. Alan Worsley, implicat in studiu, a explicat: "Cu chimioterapie (tratamentul pentru cancer - n. red.) functioneaza atata vreme cat sunt administrate medicamente, insa in cazul acesta tratamentul functioneaza fara oprire".

Desi exista pe piata medicamente care sa activeze celulele adormite, acestea au efecte secundare extrem de severe, facand ca sistemul imunitar sa lucreze la foc continuu, atacand si celulele sanatoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#micsorare tumori tratament, #tratamente noi cancer, #tratament experimental cancer, #studii cancer , #cancer