Seleniul previne cancerul de san

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 22:22
5018 citiri
Seleniul previne cancerul de san
Foto: arhiva

Medicii sustin ca seleniul este mineralul care are capacitatea de a preveni aparitia cancerului la san, daca este adus in organism, prin alimentatie, in dozele necesare zilnic.

Seleniul regleaza activitatea hormonilor estrogeni si combate astfel aparitia cancerului de san, scrie Yahoo! Shine.

Eficienta seleniului este cu atat mai mare, daca provine din surse organice, pentru ca este foarte usor asimilabil. Necesarul zilnic, pentru o femeie este de 55 de micrograme.

De unde iei seleniu? Exista patru alimente de baza: ton, carne de vaca, ciupercile si branza de vaci.

Carnea de ton este mereu o alegere sanatoasa. O portie de ton asigura tot necesarul de seleniu pentru o zi. In plus, carnea de ton este o sursa sanatoasa de vitamina B6, B3, care are capacitatea de a tine sub control nivelul colesterolului din sange.

Carnea de vaca nu trebuie exclusa din alimentatie. Consumata o data pe saptamana aduce numai benficii. Este o sursa de fier, vitamine din grupul B la care se aduga mult seleniu. Circa 200 de grame de carne de vaca contin 43 de micrograme de seleniu din surse organice, eficiente pentru prevenirea cancerului la san.

Ciupercile sunt una din sursele principale de proteine in dieta vegetariana, la care se adauga minerale esentiale, printre care si seleniu. Circa 150 de grame de ciuperci contin 27 de grame de seleniu, adica jumatate din doza zinica necesara pentru a preveni aparitia cancerului de san.

Branza este sanatoasa, gustoasa si aduce un important aport de grasimi sanatoase si calciu. Se poate spune despre branza de vaci ca este un aliment dedicat femeilor, pentru ca pe langa toate acestea o portie de branza de vaci (circa doua linguri), inseamna si 11 micrograme de seleniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cancer san, #alimentatie sanatoasa, #seleniu dieta cancer , #cancer