Sofranul te poate salva de la orbire

Luni, 08 Februarie 2010, ora 15:44
4263 citiri
Sofranul te poate salva de la orbire

Sofranul ar trebui sa fie unul dintre condimentele de nelipsit dintr-o casa, spun cercetatorii australieni, care au descoperit ca acesta ajuta la imbunatatirea vederii, putand preveni chiar orbirea.

Testele realizate in cadrul Universitatii Sydney au aratat ca acest condiment are capacitatea de a preveni degenerarea maculara si chiar de a o face sa dea inapoi, aceasta fiind cea mai comuna cauza a orbirii in cazul varstnicilor, conform Daily Mail.

In cadrul testelor, voluntarii italieni cu degenerare maculara care au primit cate o pastila cu sofran, timp de 3 luni, si-au imbunatatit considerabil vederea. Cei mai multi au fost capabili, dupa acest tratament, sa citeasca inca doua linii de cifre si numere, ilizibile pana atunci, la un control de vedere.

Din pacate, insa, efectele tratamentului dispar odata ce condimentul dispare din dieta.

Descoperirea vine in contextul in care in urmatorii 25 de ani din ce in ce mai multe persoane vor suferi de degenerare maculara, dupa cum spun cercetatorii.

Pana acum, despre sofran se stia ca este un bun antioxidant, nefiind cunoscute insa efectele sale asupra vederii.

Afodisiac si anticancerigen

Sofranul este folosit in medicina traditionala de multa vreme, inclusiv pentru tratarea tumorilor canceroase sau a depresiilor. Tot el face ca fluxul de oxigen din organism sa fie mai mare si previne moartea celulelor.

De-a lungul vremii, cel mai scump condiment din lume a fost considerat un gen de panaceu, un afrodiziac puternic si un remediu pentru migrene. Spania furnizeaza 70% din sofranul care ajunge in intreaga lume.

In prezent se lucreaza la stabilirea unui dozaj in cazul bolnavilor sau pentru preintampinarea unor afectiuni ale vederii.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#sofran vedere, #sofran orbire, #sofran beneficii, #sofran afrodiziac, #sofran cancer, #sofran migrene , #cancer