Substante naturale care trateaza cancerul si alte boli grave

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 21:54
3964 citiri
Substante naturale care trateaza cancerul si alte boli grave
foto: medicalfarma.ro

Oamenii de stiinta isi reintorc privirea catre natura, dupa ce multi ani au neglijat posibilitatile pe care aceasta le poate oferi in tratamentul a numeroase boli.

Natura produce, si ea, chimicale, dar nu in dozele care ar fi necesare pentru crearea medicamentelor de sinteza. De aceea, compusii chimici se produc la scara larga in marile laboratoare farmaceutice, pastrand informatiile de baza culese din compozitia plantelor sau arbustilor.

Iata, mai jos, o lista a celor mai importante substante chimice reconstruite dupa profilul celor gasite in natura:

Acidul shikimic este extras din anasonul stelat, planta erbacee aromatica cu flori mici originara din China. Aceasta substanta este folosita in tratamentul gripei aviare, intrand in compozitia binecunoscutului antiviral Tamiflu.

Resveratrolul este un compus chimic ce se regaseste in pielita strugurilor. Aceasta substanta este extrem de pretuita de oamenii de stiinta, deoarece face ca organismul uman sa se comporte ca si cum ar fi supus unei diete cu putine calorii, sporind speranta de viata.

Tetrahidrocanabinolul este o substanta naturala foarte greu de fabricat, fiind ingredientul activ al marijuanei care poate fi folosita si in scopuri medicale.

Substanta sintetica, similara celei naturale, a fost creata de cercetatori pentru tratarea psihozelor, insa aceasta era adesea contaminata de chimicale cu proprietati diferite.

Culturile de marijuana raman cea mai buna metoda in lipsa unor reproduceri sigure in laborator.

Ciguatoxina este o substanta otravitoare de o mare complexitate si se gaseste in carnea pestilor pradatori tropicali. Aceasta substanta se doreste a fi reprodusa ca un eventual antidot pentru cei care consuma carnea unor astfel de pesti.

Salvia a fost folosita din vremuri stravechi de catre cei care obisnuiau sa se dea drept profeti. Salvia este cel mai puternic halucinogen natural, iar oamenii de stiinta au facut primii pasi in exploatarea efectelor ei antidepresive.

Cel mai eficient medicament anticancer contine substanta paclitaxel care este extrasa din arborele de tisa, un arbust rasinos originar din Pacific. Recoltarea naturala a acestei substante ameninta cu disparitia arbustul care o produce.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#medicamente natura cancer, #substante natura medicamente, #marijuana psihoze , #cancer