Un carnat pe zi creste riscul de cancer

Luni, 31 Martie 2008, ora 17:56
4045 citiri
Un carnat pe zi creste riscul de cancer

Consumarea unui carnat in fiecare zi creste semnificativ riscul de cancer la intestine, una dintre cele mai grave forme ale acestei boli, scrie Daily Mail.

Daca mancam 50 de grame de carne procesata pe zi - echivalentul a unui carnat sau a unei portii de bacon - riscul de a face cancer ne creste cu 20 de procente, arata studiile de specialitate.

Aceasta statistica este inca o dovada a faptului ca o dieta mult prea bogata in carne poate fi fatala.

Anual, in Marea Britanie mor 16.000 de oameni din cauza cancerului la intestine, aceasta fiind, dupa cancerul la plamani, cea mai grava forma a bolii.

Unul dintre motivele numarului mare de imbolnaviri este ignoranta: mai putin de un englez din trei e constient de pericolul care se ascunde in carnati, sunca sau alte alimente procesate, avertizeaza specialistii.

"Studiile demonstreaza ca, atunci cand e vorba de bacon, sunca sau pastrama, cel mai bine e sa fie eliminate complet din alimentatie", spune profesorul Martin Wisem, membru al Organizatiei Mondiale de Lupta contra Cancerului.

Aditivii din carnea procesata pot cauza, de asemenea, cancer la prostata, stomac, plamani si esofag.

O alternativa sanatoasa la mezeluri o reprezinta pestele si friptura de pui sau curcan. O dieta bogata in fibre si antioxidanti, luati din fructe si legume, precum si renuntarea la tutun si alcool scad considerabil riscul de cancer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#cancer, #sanatate , #cancer