10 alimente dulci, care contin carbohidrati, ce trebuie consumate cu prudenta

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 18:03
10131 citiri
10 alimente dulci, care contin carbohidrati, ce trebuie consumate cu prudenta
Foto: Arhiva

Zaharul este greu de evitat. Atat el, cat si carbohidratii se gasesc in aproape toate alimentele. Cu toate acestea, carbohidratii au un rol fundamental pentru buna functionare a sistemului imunitar, fertilitate si coagularea sangelui.

Consumati in exces, insa, carbohidratii pot cauza probleme mari si sunt principala cauza a obezitatii, diabetului de tip 2 si a diferitelor forme de cancer.

Regimes Maigrir a facut o lista cu 10 alimentele dulci, care contin si carbohidrati, care trebuie consumate cu prudenta.

1. Fructoza si zaharul pudra. Este vorba de glucide rafinate in stare pura. Acestea sunt facute din 99,999% carbohidrati. In plus trebuie stiut ca in ceea ce priveste aportul caloric o lingurita de zahar pudra reprezinta echivalentul unei linguri de zahar tos.

2. Bauturile facute din prafuri si bomboanele gumate. Acestea sunt derivate simple de zaharuri rafinate si sunt adesea facute din carbohidrati in proportie de 98-99%, avand o valoare nutritiva mica.

3. Cerealele. Cele mai multe cereale aflate in comert sunt pline de zaharuri (chiar si cele care pretind ca sunt cerealele integrale). Daca cititi eticheta acestora, veti vedea ca unele sunt constituite in proportie de 90-93% din carbohidrati.

4. Fructe uscate (mere, prune, banane, curmale). Fructele uscate sunt bogate in zaharuri. Aceste alimente contin, de asemenea, o multime de fibre si vitamine. Sunt benefice sanatatii doar daca sunt conumate in catitati mici.

5. Chipsurile. Au un nivel ridicat de carbohidrati, la care se adauga si multa sare, si contin 81-83% zaharuri cu ardere rapida, care cresc glicemia si stimuleaza senzatia de foame.

6. Prajiturile si biscuitii. Reprezinta 84% carbohidrati. In general, prajiturile fainoase contin 70 - 78% carbohidrati. Varianta ideala o reprezinta dulciurile de casa, care sunt lipsite de aditivi si au mult mai putin zahar.

7. Gemurile si dulceturile. Aceste preparate au intre 64-68% carbohidrati, in functie de cat de dulci sunt sau de cantitatea de fructe continuta. Evident, cele facute in casa sunt mai sanatoase. Exista gemuri si dulceturi preparate fara adaus de zahar, care sunt alegerea ideala.

8. Cartofii (copti, fierti sau prajiti). Dintre toate tipurile de a gati cartofi, cei fierti sau facuti piure contin cea mai mare cantitate de carbohidrati (35%), urmati de cartofii prajiti, care contin 27% zaharuri. Un cartof crud are 21% carbohidrati.

9. Muraturile si oteturile aromate. Condimentele dulci pot contine pana la 35% carbohidrati, iar oteturile aromate pentru salate pana la 32% carbohidrati. Cea mai buna alegere o reprezinta oteturile balsamice naturale si muraturile preparare in saramura.

10. Pizza. Cantitatea de carbohidrati continuta intr-o pizza depinde in general de grosimea blatului. O pizza poate contine intre 22% si 30% carbohidrati. Reduci substantial acest procent daca renunti la marginea crocanta a blatului de pizza.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#cabohidrati sanatate, #zahar alimente, #alimente dulci sanatate , #carbohidrati