Test ADN care te ajuta sa-ti alegi dieta potrivita

Joi, 04 Martie 2010, ora 19:47
4131 citiri
Test ADN care te ajuta sa-ti alegi dieta potrivita

Nu poti slabi chiar daca urmezi o dieta saraca in grasimi? Poate ca esti genul care ar trebui sa taie din carbohidrati. Poti afla printr-un simplu test, deja lansat pe piata americana.

Testul lansat de Interleukin Genetics Inc, la pretul de 149 de dolari, cauta anumite mutatii genetice care influenteaza si felul in care organismul stocheaza kilogramele, relateaza Reuters.

Testele pe 140 de persoane obeze de ambele sexe au aratat ca cele care urmau o dieta potrivita pentru ADN-ul lor au pierdut mai mult in greutate decat cei care tineau diete nepotrivite pentru ele.

Practic, testul lansat pe piata cauta mutatiile din trei gene, FABP2, PPARG si ADRB2. In cercetarile derulate de Universitatea Stanford din California a reiesit ca 39% dintre americani raspund la dieta saraca in grasimi, 45% raspund mai bine la un regim alimentar sarac in carbohidrati procesati si 16%, cei mai putini norocosi, au mutatii ale genelor care cer atentie sporita atat la alimentele bogate in grasimi, cat si la cele bogate in carbohidrati.

Practic, dietele din care au de ales sunt Atkins - dieta saraca in carbohidrati-, Ornish - foarte saraca in grasimi -, Learn - saraca in grasimi - si dieta Zone, mai echilibrata.

100 de femei care au urmat una din aceste patru diete timp de un an, regim ales in functie de codul genetic sau nu, voluntarele fiind impartite in doua grupuri, au pierdut intre 2,3% si 5,3% din greutate. Cel mai mult au pierdut subiectele care alesesera dieta in functie de ADN.

Acelasi test, cunoscut sub numele Inherent Health, arata si care sunt persoanele care pot slabi cel mai mult prin exercitiu fizic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Inherent Health, #test ADN alegere dieta, #dieta in functie ADN, #regm slabire cod genetic , #carbohidrati