Bolile grave pe care le eviti prin reducerea consumului de carne

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 19:06
6203 citiri
Bolile grave pe care le eviti prin reducerea consumului de carne
Foto: Fox News

Cei care consuma multa carne trebuie sa stie ca reducerea cantitatii consumate aduce numeroase beneficii corpului. Riscul aparitiei unor boli grave scade si el, spun specialistii in domeniu.

Reducerea cantitatii de carne pe care o consumam poate reduce nivelul colesterolului din sange, scade riscul de a face o boala de inima si ne face mai sanatosi, spune specialistul Steven Masley, autorul cartii "The 30-Day Heart Tune-Up: A Breakthrough Medical Plan to Prevent and Reverse Heart Disease", scrie Fox News. Iata care sunt cele mai mari castiguri pentru corpul uman, atunci cand consumam mai putina carne:

Scaderea in greutate

Conform unui studiu publicat in 2013 in revista "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics", persoanele care nu consuma carne au un indice de masa corporala mai mic decat al celor care consuma carne. In plus, potrivit specialistilor in domeniu, cei care au o dieta vegana sau vegetariana slabesc mai mult decat ceilalti, chiar daca ambele categorii de oameni care consuma acelasi numar de calorii.

Scaderea tensiunii arteriale

Potrivit un studiu de specialitate aparut in revista "Public Health Nutrition", persoanele cu o dieta vegana sau vegetariana au tensiunea arteriala mai mica. Specialistii spun ca aceasta situatie este data de greutatea mai mica a acestor persoane, precum si de consumul de fructe si legume.

Scaderea riscului de diabet

Expertii americani in diabet au facut un studiu in urma caruia au ajuns la concluzia ca persoanele vegetariene au un risc mai mic de a face aceasta afectiune, accident vascular cerebral sau boli de inima. Oamenii care au consumat carne au avut insa o glicemie mai mare, precum si un nivel ridicat al trigliceridelor din sange.

Riscul de cancer mai mic

Conform unui studiu facut in 2002 de specialistii de la universitatea Loma Linda, din SUA, dieta vegana scade riscul aparitiei tuturor tipurilor de cancer. Expertii au mai constatat ca vegetarienii au un risc mai mic de cancer gastrointestinal, asa cum este cel colorectal. Femeile vegane au si ele un castig, caci prezinta un risc mai mic de a face cancer mamar.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#consum carne pret carne, #legume fructe boli cancer, #diabet boli inima, #accident vascular cerebral , #carnea