De ce sa nu devii vegetarian

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 12:03
13009 citiri
De ce sa nu devii vegetarian
Foto: Listverse

Preocuparea pentru viata sanatoasa a devenit in ultimii ani mai mult decat un trend. Raw vegan-ismul (dieta pe baza de alimente crude, proaspete), vegetarianismul si alte forme sofisticate de alimentatie par a castiga teren, renuntarea la carne fiind una dintre constantele acestor stiluri de viata.

Totusi, cat de sanatos este pentru organism sa renuntam definitiv la carne? Studiile consultate de Listverse par a da un raspuns negativ acestei intrebari. Citeste mai jos cateva dintre motivele pentru care nu ar trebui sa devii vegetarian.

Corpul nostru este conceput pentru alimentatia cu carne

In 2003, cercetatorii au stabilit ca stramosii nostri consumau carne inca de acum 2,5 milioane de ani. Cu alte cuvinte, carnea a facut dintotdeauna parte din alimentatia oamenilor. Ba mai mult, organismul nostru nu se aseamana cu cel al animalelor ierbivore. De exemplu, nu detinem capacitatea de a descompune celuloza si nu avem tractul intestinal atat de complex dezvoltat ca la ierbivore.

Carnea a dus la dezvoltarea creierului uman

Observand mai multe specii de primate, s-a constatat ca, in cazul lor, dimensiunea creierului creste odata cu marimea corpului. Insa acest aspect nu se regaseste si la oameni.

In plus, creierul nostru are o complexitate ce nu poate fi explicata inca. Conform unui studiu din 2011, toti acesti factori s-ar datora tocmai consumului de carne.

Oamenii de stiinta din Spania au cercetat un craniu vechi de 1,5 milioane de ani si au identificat semne de malnutritie, conditie asociata unei alimentatii sarace in carne.

Si alte primate consuma carne

Un argument al vegetarienilor este acela ca oamenii sunt singurele primate care consuma carne. O informatie falsa, avand in vedere ca in 1960, Jane Goodall a observat cimpanzei care vanau si mancau alte animale in salbaticie. Ba mai mult, anumite comunitati de cimpanzei consumau aproape o tona de carne anual.

Cresterea animalelor este mai profitabila

Daca esti ecologist si crezi ca prima masura de bifat este renuntarea la carnea, afla ca te inseli. Gandeste-te, de exemplu, ca animalele gestionate corepunzator pot fi folosite pentru o multime de alte sarcini care ar necesita combustibil. In plus, animalele care pasc se dezvolta fara a necesita produse chimice si pesticide.

O singura vaca poate hrani o familie intreaga, ceea ce dovedeste faptul ca agricultura poate fi o afacere profitabila.

Carnea ar putea reduce agresivitatea

Pana acum se credea ca persoanele care mananca multa carne sunt mai agresive decat vegetarienii. Un grup de cercetatori a demonstrat insa contrariul. In cadrul unui studiu, mai multi barbati au privit imagini cu carne rosie, dupa care s-au aflat intr-un conflict cu un alt subiect. S-a constatat, astfel, ca prima etapa a cercetarii le-a scazut de fapt agresivitatea.

Nu va mai trebui sa omoram animale

Unul dintre argumentele vegetarienilor este acela ca nu vor sa manance carne pentru a nu omori bietele animale. Desi doar in forma de proiect (costisitor), nu va mai dura mult pana sa mancam burgeri, carnati si friptura de laborator. Demersul ii apartine cercetatorului olandez Willem van Eelen, cel care a reusit performanta de a realiza primul burger artificial.

Costurile imense, 300.000 de dolari, dar si gustul, apreciat deocamdata doar la nivel de "satisfacator", ingreuneaza extinderea proiectului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#vegetarianism dezavantaje, #consum de carne avantaje, #vegetarian vs omnivor, #consum carne creier om, #consum carne evolutie , #carnea
Comentarii
Poza grindina
grindina
rank 5
Poza suharau
suharau
rank 4