Dieta South Beach

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 14:05
4158 citiri
Dieta South Beach

Nu trebuie neaparat sa locuiesti pe o plaja ca sa tii aceasta dieta. Un mod alimentatie sanatos si cateva kilograme in minus nu pot strica niciodata. In plus, poate n-ar fi rau sa slabesti preventiv. Stii ce repede trece timpul pana la Craciun.

In primele saptamani se pot da jos intre 4 si 7 kg, conform iDieta.ro. Dar cu un pret: acela al detoxifierii organismului. Regimul se desfasoara in trei etape.

Faza 1 - Primele 14 zile iti vei lua toti carbohidratii din legume. Nu ai voie sa te atingi de paine, cartofi, orez, paste, produse de patiserie, zahar si fructe ( sunt bogate in zahar, fructoza, pe langa vitaminele pe care le contin). Fara bomboane, ciocolata, biscuiti sau alcool.

Este o perioada foarte stricta, in care ai voie sa consumi legume si salate cate vrei, carne (de preferinta pui, vitel, carne mai slaba), oua, peste si lactate degresate. E foarte important sa mananci un mic-dejun sanatos si satios, pentru ca astfel scad sansele sa ti se faca pofta de carbohidrati rai la pranz. Pregateste-te sa iei o gustare pe la 10:30 si inca una dupa-amiaza, chiar daca nu ai senzatia de foame. Important e sa mentii organismul intr-o stare de echilibru. Se recomanda sa mananci desert, insa, de preferinta, un desert gelatinos, fara zahar, sau o crema pe baza de urda.

Faza 2 - Dupa doua saptamani, vei incepe sa reintroduci carbohidratii in alimentatie. S-ar putea sa fii tentata sa prelungesti faza 1. Totusi, 14 zile ajung, mai ales pentru ca e o faza prea stricta, al carei scop principal este sa anuleze pofta de dulciuri si fainoase. Poti incepe sa consumi intai cereale integrale, apoi paine neagra, insa treptat si cu atentie, pentru a evita dezechilibrarea metabolismului pe care abia ai inceput sa il controlezi.

Este bine sa mananci si fructe (recomandate sunt fructele cu coaja, care contin fibre ce ajuta digestia). Insa fructele nu ar trebui consumate la micul-dejun, pentru ca fructoza continuta poate creste secretia de insulina, ceea ce duce la aparitia senzatiei de foame. Faza a doua poate dura oricat, de la trei saptamani la opt luni sau pana cand vei ajunge la greutatea ideala.

Faza 3 - Este cea mai lejera faza a regimului, insa va trebui sa o urmezi toata viata pentru a mentne greutatea la care ai ajuns. In principiu, faza a treia inseamna sa mananci sanatos, dupa regulile pe care le-ai invatat deja. Poti trisa din cand in cand; n-o sa fie sfarsitul lumii daca bei o bere sau mananci o pizza cu aluat din faina alba, atata vreme cat nu iti faci din asta un obicei!

South Beach este un regim sanatos si usor de urmat, mai ales in conditiile in care poti sa mananci pana te saturi. De fapt, se poate vorbi nu doar despre o dieta, ci despre un stil de viata.

Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
#dieta, #stil de viata, #alimentatie, #fructe, #carne, #pizza, #bere, #ciocolata , #carnea
Comentarii
S
slalata de idei
rank 1
inafara de faptul ca... dezechilibraza si mai mult... E PERFECT! dar la anumite creiere tine...