10 beneficii ale extractului de ceai verde

Advertorial
Marti, 20 Martie 2018, ora 08:30
135072 citiri
10 beneficii ale extractului de ceai verde

Ceaiul verde provine din frunzele plantei Camellia sinensis si este utilizat de catre chinezi de mai bine de 2.000 de ani, datorita numeroaselor proprietati terapeutice de care dispune aceasta planta.

Inca din Antichitate, ceaiul verde a fost folosit ca un remediu eficient in ameliorarea durerilor de cap, pentru o buna stare de spirit si ca energizant.

Astazi, cercetarile stiintifice atesta proprietatile deosebite si confirma beneficiile pe care consumul de ceai verde le aduce in viata noastra atat la nivel fizic, cat si mental sau spiritual.

Multi oameni se bucura de efectele ceaiului verde sub forma de ceai. Totusi, prin fierbere, o cantitate substantiala de proprietati din planta se poate pierde.

Frunzele de ceai verde sub forma de extract concentrat au efecte extrem de benefice pentru organism datorate compozitiei bogate in uleiuri esentiale, vitamine si aminoacizi.

1. Are efect diuretic si detoxifiant. Ceaiul verde ajuta buna functionare a rinichilor si previne retentia de apa. Ajuta la activarea metabolismului, regleaza tranzitul intestinal, stimuleaza ficatul si intregul sistem digestiv, asigurand astfel detoxifierea organismului.

2. Indicat in curele de slabire. Polifenolii din ceaiul verde ajuta la arderea caloriilor, contribuie la reducerea absorbtiei grasimii in sange si, prin urmare, la scaderea colesterolului, conducand astfel la reducerea greutatii corporale.

3. Ceaiul verde si colesterolul. Un efect foarte important al ceaiului verde este scaderea nivelului colesterolului din sange, extractul scade colesterolul rau (LDL), concomitent cu cresterea cantitatii de colesterol bun (HDL).

4. Previne afectiunile cardio-vasculare. Consumul de ceai verde reduce si riscul de afectiuni cardiovasculare, inclusiv pe cel de hipertensiune arteriala.

Extractul contine antioxidanti numiti catechine care ajuta la reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea nivelului de grasimi din sange, protejand sanatatea inimii.

5. Bogat in antioxidanti. Beneficiile asupra sanatatii pe care extractul de ceai verde le are se datoreaza in mare parte continutului sau antioxidant ridicat.

Antioxidantii pot ajuta la reducerea stresului oxidativ prin combaterea efectelor radicalilor liberi.

6. Incetineste imbatranirea. Ceaiul verde combate efectele poluarii datorita antioxidantilor pe care ii contine. Lupta impotriva radicalilor liberi produsi de diverse noxe: fum de tigara, gaze de esapament si de raze ultraviolete; care imbatranesc organismul inainte de vreme.

7. Creste eficienta mentala, atentia, capacitatea de invatare, memorare, concentrare si coordonare si energizeaza. Extractul de ceai verde s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra sanatatii creierului si a memoriei, ajuta la protejarea impotriva bolilor cerebrale. De asemenea, este utilizat cu succes in tratarea oboselii cronice.

8. Ceaiul verde si sistemul nervos. Prin continutul de L-teanina, ceaiul verde are efecte calmante asupra sistemului nervos, ajuta la imbunatatirea tonusului psihic si la combaterea depresiei, creand o stare generala de bine care se va reflecta in indeplinirea cu succes a provocarilor cotidiene.

9. Ajuta in tratamentul cancerului. Ceaiul verde poate preveni cancerul de piele si ajuta in tratamentul altor tipuri de cancer. Organismul face fata mai bine terapiei cu citostatice sau tratamentelor cu raze cobalt, daca se consuma ceai verde in perioada respectiva.

10. Scade riscul aparitiei cariilor dentare. Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor.

Ceai Verde 2000 mg - extract produs de Cosmo Pharm® este suplimentul alimentar antioxidant special creat pentru a imbunatati nivelul de energie si pentru a sprijini metabolismul in toate activitatile cotidiene. Descopera aici lista completa de beneficii compozitie si recomandari de administrare.

La COSMO PHARM®, ne preocupam sa-ti aducem sanatate din natura®!

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#ceai verde beneficii, #extract ceai verde , #ceai