Ce beneficii are ceaiul verde asupra pielii?

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 18:06
17044 citiri
Ce beneficii are ceaiul verde asupra pielii?
Foto: Buzzle

Ceaiul verde pare omniprezent in tratatele pentru frumusete si sanatate. Peste tot auzi despre beneficiile sale si despre cat de important este pentru organism. Putini stiu insa ca acest ceai este excelent si pentru piele.

Fiind utilizat la scara larga, ceaiul verde a fost supus unor serii de studii stiintifice pentru a afla cu exactitate beneficiile asupra sanatatii. In urma acestora s-a demonstrat ca reduce sansele aparitiei unor boli cardiace si scade sansele de a dezvolta diferite tipuri de cancer. De asemenea, exista multe beneficii pentru frumusete, ceaiul verde avand un efect minunat asupra pielii si parului, aminteste Buzzle.

Efecte antiimbatranire

Principalul beneficiu al ceaiului verde asupra pielii este faptul ca o face sa arate mult mai tanara decat este in realitate si mult mai sanatoasa. Acest ceai este cunoscut pentru proprietatile sale antiimbatranire. Pentru o piele mai tanara si mai frumoasa poti sa bei ceaiul verde sau sa il folosesti pentru a-ti tonifia tenul. Antioxidantii din ceaiul verde ajuta la repararea daunelor pielii, repara ridurile, petele sau orice alte probleme ale pielii.

Acest ceai lupta si cu radicalii liberi. Mai exact, antioxidantii numiti catechine, prezenti in ceaiul verde, ajuta la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi asupra organismului. Radicalii liberi se formeaza in organism din cauza expunerii la toxine.

Ceaiul verde protejeaza vederea

Ceaiul verde poate reprezenta si o protectie solara foarte buna, asa ca poti inlocui crema cu ecran solar folosita in prezent cu acest ceai. Daca esti tentat sa spui "Ce protectie solara iarna?", aminteste-ti ca aceste creme trebuie sa fie folosite si in timpul anotimpului rece, nu numai vara.

Dupa o anumita varsta, sistemul imunitar nu mai este la fel de activ si apar ridurile. Poti intarzia acest lucru avand grija de pielea ta si folosind ceaiul verde pentru a micsora efectele soarelui. Utilizand ceaiul verde, celulele vor deveni mai puternice si vor lucra impreuna pentru a asigura bunastarea organismului.

Risc diminuat de cancer de piele

Unul dintre cele mai importante beneficii ale ceaiului verde asupra pielii este scaderea sanselor de aparitie a cancerului de piele, deoarece o enzimele daunatoare sunt blocate de acest ceai.

Tot ceaiul verde are proprietatea de a vindeca ranile usoare si este folosit ca tratament chiar si in cazul unor afectiuni ale pielii, printre care si rozaceea.

Acest ceai are si puternice proprietati antiinflamatoare. Poate fi folosit prin tamponarea zonei sensibile. Daca pielea devine rosiatica adeseori, poti aplica ceai verde pentru a obtine un efect linistitor.

Bun in caz de acnee si rozacee

Ceaiul verde ajuta si in cazul persoanelor care sufera de acnee, deoarece, avand proprietati anti-bacteriene, ajuta la reducerea activitatii hormonale, o posibila cauza a aparitiei acneei.

Datorita acestor lucruri, ceaiul verde este in mod frecvent utilizat ca ingredient al produselor pentru ingrijirea corpului.

Pe langa toate acestea, ceaiul verde mai este bun si pentru intarirea sistemului imunitar - luptand cu diferitele forme de alergii -, scaderea in greutate, lupta cu diabetul. In plus, scade riscul aparitiei bolilor de inima si poate ajuta ca parul uscat sa redevina matasos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#ceai verde sanatate, #beneficii ceai verde , #ceai
Comentarii