Ce nu stiai despre ceaiuri

Vineri, 07 Mai 2010, ora 09:40
6824 citiri
Ce nu stiai despre ceaiuri
Foto: polyvore.com

Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios.

Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in curele de slabire, intareste sistemul imunitar pentru ca este bogat in flavonoide, cu rol de protectie impotriva radicalilor liberi, informeaza crazyfortea.com.

Mai mult, anumite sortimente de ceai contin mai multa cofeina chiar si decat cafeaua, iar plantele din care se obtin ceaiurile delicioase s-au cultivat de peste 5.000 de ani.

Dar cu siguranta nu stiai ca pana in secolul al 19-lea, in Siberia, ceaiul era folosit ca moneda de schimb. O alta curiozitate este ca cei mai mari bautori de ceaiuri sunt scotienii.

Potrivit primelor cercetari, ceaiul s-a inventat accidental, in 2737 i.H, de catre imparatul chinez Shen Nung, care pur si simplu a adaugat plante uscate in apa fiarta si a astfel a obtinut ceaiul aromat pe care l-a diversificat ulterior.

Pana in anul 1800, numai in Marea Britanie se consumau 12 de milioane de kilograme de ceai anual. Tipurile preferate de ceai erau cel alb, verde, negru, oolong (o combinatie chinezeasca intre ceaiul verde si cel negru, cel mai consumat tip de ceai din Anglia pana la 1850).

Ceaiul a aparut in Europa in 1608, in Olanda, iar China era singura sursa de ceaiuri din intreaga lume, iar cele mai comune tipuri de ceai exportate au fost cel verde, alb, galben, rosu, oolong si Puer (un tip de ceai negru cu fermentatie speciala, denumit si ceaiul frumusetii).

Pliculetele de ceai s-au descoperit la NewYok, din dorinta de a gasi o noua modalitate de depozitare a ceaiului. Importatorul Thomas Sullivan a observat ca oamenilor le este mult mai usor sa gaseasca un saculet cu ceai, pe care sa il aseze in apa decat sa astepte ca produsul proaspat sa infuzeze si atunci s-au creat pliculetele de astazi.

Ceaiul verde este, poate, cel mai intrebuintat ceai pentru efectele sale terapeutice. Daca era cunoscut in vechime pentru intarirea sistemului imunitar si beneficiile sale antioxidante, studiile ulterioare au aratat ca acest tip de ceai poate distruge bacteriile si poate fi chiar adaugat in pasta de dinti, pentru o buna igienizare.

Studiile cercetatorilor americani au aratat ca zilnic se consuma in medie trei miliarde de cesti de ceai. Mai mult, cinci persoane din sase il prefera si este cea mai populara si ieftina bautura din lume, dupa apa.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#ceai sanatate, #nu stiai ceai, #istorie ceai, #ceai efecte terapeutice , #ceai