Ceaiuri calmante si sedative de sezon

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 13:43
14799 citiri
Ceaiuri calmante si sedative de sezon

Din ce in ce mai multi specialisti afirma ca factorii meteorologici ne afecteaza mersul vietii si cel mai adesea nu in bine.

Oscilatiile meteorologice pot provoca crunte dureri de oase, dar si ameteli puternice, oboseala nejustificata, insomnie, irascibilitate, lipsa chefului de viata, o stare de lehamite, de lasa-ma sa te las, o situatie destul de neplacuta care, de multe ori, poate duce pana in pragul depresiei.

N-ai de ce sa disperi si nici sa intri in prima farmacie care-ti iese in drum. Milioane de oameni de pe intreg globul se confrunta cu asemenea probleme, sacaitoare pe moment, dar care trec odata ce se instaleaza o vreme prielnica psihicului tau.

Leacurile de care ai nevoie sunt ceaiurile medicinale, oricand la indemana, care sunt ieftine, nu dau dependenta si niciodata nu au reactii adverse.

Sunatoarea, planta linistii interioare si a somnului linistit, este recunoscuta din vremuri stravechi ca fiind un antidepresiv natural. Daca vremea rece si capricioasa, vantul, ploaia ori ninsoarea, ceata si cerul innourat, dar mai ales diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte iti creeaza o usoara stare de depresie, nu dispera.

Vointa combinata cu constientizarea faptului ca vinovate de starea neplacuta in care esti sunt doar fenomenele meteo destul de schimbatoare in anotimpul rece, dar si ceaiul sau pulberea de sunatoare, care are ca efect un tonus psihic pozitiv, vioiciune si optimism, te vor ajuta sa treci cu bine peste aceste stari.

Paducelul, un sedativ de exceptie, actioneaza asupra sistemului nervos central, atenuand nervozitatea, palpitatiile, legate poate de o afectiune cardiaca de care inca n-ai aflat, senzatia de "gheara" care-ti strange inima.

Tinctura de paducel, pe care o poti prepara acasa sa fii sigur ca ceea ce iei e suta la suta produs natural, te poate ajuta sa ai un somn odihnitor, sanatos si reconfortant.

Pune 20 de grame de frunze si flori proaspete intr-un borcan si toarna peste ele o suta de grame de alcool alimentar de 60-70 de grade. Lasa amestecul la macerat zece zile, apoi filtreaza-l si pastreaza tinctura la rece, in sticle mici, de culoare inchisa. De trei ori pe zi, se iau cate 10-15 picaturi de tinctura in putina apa. Tinctura poate fi folosita doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

Daca in aceasta perioada ai probleme cu somnul, si valeriana iti poate fi de un real folos. Radacina de valeriana calmeaza hiperexcitabilitatea nervoasa si are actiune sedativa.

Pulberea de valeriana ti-o poti prepara acasa rasnind radacina bine uscata si maruntita prin rasnita de cafea. Se ia, de trei ori pe zi, cate un varf de cutit de pulbere cu putina apa sau ceai. Tinctura de valeriana, luata seara, cate 15-20 de picaturi, in apa sau ceai, te poate ajuta sa ai un somn linistit si odihnitor.

Trebuie stiut insa ca, atunci cand te-ai hotarat sa apelezi la remedii naturiste, trebuie sa te inarmezi si cu multa rabdare.

Daca la un somnifer de sinteza, care, in cele mai multe cazuri, luat repetat, creeaza dependenta si are efecte secundare de nebanuit, actiunea este aproape imediata, la tratamentul naturist, ceaiuri, tincturi sau pulberi, efectul vine sigur, dar in timp.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tinctura de valeriana preparare, #infuzia de sunatoare, #preparate din paducel , #ceai