Ceaiuri care calmeaza neplacerile digestive dupa mesele imbelsugate

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 13:21
9278 citiri
Ceaiuri care calmeaza neplacerile digestive dupa mesele imbelsugate
Foto: Top Sante

Mai mult ca oricand, in timpul sarbatorilor, profitati de ceaiurile de plante, care aduc numeroase beneficii in cazul digestiei.

Pentru ficatul sensibil

Senzatia de greata si pierderea poftei de mancare pot fi simptome ale unui ficat sensibil, informeaza Top Sante. Mai ales dupa mesele imbelsugate, ficatul are nevoie de regasirea echilibrului. In acest caz, sunt indicate ceaiul de tei si cel de rozmarin.

Cum se prepara: se pun trei batoane de scoarta de tei la un litru de apa. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Se scot batoanele, iar ceaiul se pune in termos, adaugandu-se putin suc de lamaie. Se bea pe parcursul zilei, intr-o cura de 15-20 de zile.

Nalba si lemn-dulce pentru arsuri la stomac

Pentru a reduce inflamatia arsurilor la stomac date de gastrita, excese alimentare sau ulcer, beti de trei ori pe zi, intre mese, o cescuta cu ceai dintr-un amestec de nalba si lemn-dulce.

Cum se prepara: se adauga doua lingurite cu amestec din cele doua plante, in cantitati egale in 250 ml de apa rece. Se pune la fiert, iar dupa cinci minute de clocotit, se lasa la infuzat 10 minute. Se adauga o lingurita cu miere si doua picaturi cu ulei esential de busuioc.

Ceai pentru digestie

Daca aveti probleme cu digestia, incercati o infuzie de menta si melisa (roinita).

Cum se prepara: se pun doua lingurite cu amestec de menta si melisa intr-o cana cu apa fierbinte si se lasa la infuzat 10 minute. Se adauga o lingurita cu miere si o picatura de ulei esential de lamaie. Se consuma dupa fiecare masa mai grea.

Anasonul, indicat in aerofagie

Persoanele nervoase si care fac lucrurile prea repede sunt adesea cele care au aerofagie, senzatie de prea plin aparuta dupa masa, din cauza inghitirii aerului, explica farmacista Daniele Fetsy. Aerul blocat in stomac poate fi pus si pe seama unui consum excesiv de bauturi carbogazoase sau gumei de mesecat. Pentru a combate aerofagia, este indicat ceaiul de anason verde.

Cum se prepara: se pune o lingurita de seminte de anason verde in 250 ml de apa rece. Se aduce in punctul de fierbere, dupa care se lasa trei minute, se stinge, lasandu-se la infuzat cinci minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#remedii probleme digestive, #plante bune digestie, #plante arsuri stomac, #ceaiuri indicate digestie, #plante medicinale digestie , #ceai